Ezért kezdj el idén végre jógázni, ha eddig még nem tetted!

Europress
Kata

Ez a mozgásforma nem csak a testnek, hanem a léleknek is jó, és segít elűzni a stresszt.

Az Egyesül Államokban az elmúlt 5 évben 50%-kal emelkedett azoknak a száma, akik rendszeresen jógáznak, igazi reneszánszát éli tehát ez a mozgásforma. De ha még ettől sem érzed azt, hogy neked ezt ki kellene próbálnod, akkor van 5 nagyszerű okunk rá!

1. Tudományosan igazolt, hogy jót tesz neked

Tudományos kutatások időről-időre igazolják, hogy a jóga bizony nagyon egészséges. Nem csak az ízületeket, izmokat tartja karban, de például a szívedet is anélkül, hogy megerőltetnéd magad. Ha rendszeresen jógázol csökkented a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, rendben tarthatod a vérnyomásodat és megelőzheted az ízületi sérüléseket is. Ráadásul segít elfogadni és szeretni a testedet, kész főnyeremény!

2. A jóga elérhetőbb, mint valaha

Régebben nem volt egyszerű a számodra megfelelő jógaórát és oktatót megtalálni, azonban mostanára elképesztően sokféle lehetőség áll a rendelkezésedre. És, ha arra nem lenne időd hogy eljárj rendszeresen egy órára, kutass az internetes guruk között, akik számos online videót, egész kihívásokat tesznek közre, tanácsok és tippek mellett.