9 dolog, amit TÉNYLEG ki nem állhattam a terhességem alatt

Menyes Barbi

Áldott állapot vagy várandósság? Csinos kismama vagy bálnatest? Nem igaz, hogy a babavárás minden pillanata maga a csoda!

Kisbabát várni mindenki szerint szuper dolog, ugye? Emlékszem, a terhességem közepén lehettem, amikor egy anyuka az edzőteremben odajött, és azt mondta nekem:

"Ó, olyan csodás, hogy kisbabád lesz. Nekem ez volt életem leggyönyörűbb időszaka, ugye te is így érzed? "

Mit mondhat és tehet ilyenkor egy illemtudó nő: kedvesen mosolyog, bőszen bólogat, belül pedig iszonyú lelkiismeret furdalást érez, mert ő nem így gondolja. És már jön is az önmarcangolás a következő fél órára: Na, már most tudom, hogy sz..r anya leszek, mert nem vagyok olyan boldog, mint az a nő. Már most...Pedig ezek csak a hormonok, higgyétek el!

A várandósságom abszolút problémamentesen zajlott: sosem volt hányingerem, végig edzettem, a vérképem a dokim szerint olyan volt, mint "ahosszúkatinkáé". Volt, amikor azonban terhesnek éreztem magam, no és persze volt, hogy inkább csak várandósnak. A gyermekem születése tényleg maga volt a csoda, de azért voltak olyan dolgok, amik bizony kiakasztottak a 9 hónap alatt.

Olvasd el ezt is!
Juhéjj! Kisbabát vár Hollywood egyik legcukibb sztárja, Zooey Deschanel!

Központban a súly

Igen, a legtöbb nő hízik a terhesség alatt, még akkor is, ha nem eszik kettő helyett. Kérlek benneteket, ha találkoztok egy várandós nővel, ne az legyen az első, hogy szóba kerül ez a téma. Velem a 6. hónapban egy régi ismerős közölte, bizony én is megasszonyosodtam, és a karom is olyan lett, mint egy díjbírkózónak. 30 percen át úgy zokogtam, mint egy óvodás...

Vizesedés

Kellemes dolog ez, pláne az utolsó 2 hónapban, amikor el lehet búcsúzni gyűrűtől, szűk csizmától, és egyre jobban az az érzésed, hogy olyan vagy, mint egy (vagy két) bálna.

Minek dolgozol még mindig?

A terhesség nem betegség, irodában ülni pedig nem olyan, mint lent a kőfejtőben. Ha kicsit munkaholista vagy, netán még szereted is, amit csinálsz, esetleg szeretnél rendes ellását kapni a szülés után, akkor bizony dolgozni kell a terhesség alatt. Hogy meddig? Ameddig csak akarsz, jól esik, és amíg el tudod látni a feladataidat.

Nem tesz rosszat a babának ez a sok edzés?

Nem, sőt, a babának a lusta anyuka sem fog jót tenni. Ha világéletedben edzettél, mert szereted, mert segít levezetni a stresszt, és mert ettől lesz jó a napod, akkor a várandósság alatt is hajrá - persze csak óvatosan!

A gyerek neve sosem jó

Mindig mindenkinek van olyan nevű ismerőse, ahogy te szeretnéd hívni születendő gyermekedet, ami kellemes beszélgetéseket eredményez majd, ha szóba jön a névválasztás. Engem két mondat akasztott ki a választott nevünkkel: "Ó értem, és hogy fogjátok becézni?"," Biztos, még meggondolhatjátok, hisz olyan fura ez egy kisbabának..."! Na persze, mert te mondod, biztosan így lesz...

Olvasd el ezt is!
A chia mag varázslatos hatásai terhesség alatt

Majd megtudjátok...

Igen, majd mindenki megtudja, hogy amikor gyereke születik, lesznek kőkemény éjszakák, idegesség, feszültség, zsíros haj és rohanó lakás, kevesebb lesz a buli és a mozizás, de több az otthonülés és a négy fal között megőrülés...De felesleges már ezzel előre stresszelni a leendő szülőket!!!

Most aludjatok, később úgysem fogtok!

Mindenkinek gratulálok, akitől ezeket ezerszer hallottam. A fiam 3 hetes korától átaludta az éjszakát, a legjobb barátnőm gyermeke 9 hónaposan kelt fel először éjszaka. Én az elején bizony szinte kipihentebb voltam, mint valaha. Az más kérdés, hogy amióta fogzik, már nem ez a helyzet:-)))

Még most menjetek, a gyerekkel úgysem tudtok!

Ja, szóval akinek gyereke van, az nem nyaral, nem kirándul? Mégis mire való a babakocsi és a kenguru?

Fogod szoptatni? Mert ugye tudod, hogy legalább 6 hónapig...

Ez a magánügyem, egyébként meg nyilván igen. Amennyiben a testem is úgy akarja, ameddig lehet, anyatejet szeretnék adni a kisbabámnak. De köszi, hogy kérdezed...