6 tipp - tedd ezt, ha teleetted magad

europresss
Joy.hu

Miről szól a karácsony? A legtöbb helyen a test jelzéseinek figyelmen kívül hagyásáról (ez az 1 szelet még belémfér), a nagy zabálásról.

Olvasd el ezt is!
Ennyi egészségtelen ételt ehetsz gond nélkül

Ez pedig nem egészséges. Amellett, hogy rosszul érzed magad a kajálás után és kigombolt nadrággal agonizálsz a kanapén, a testednek sem tesz jót a túl sok evés. Szerencsére a kellemetlenségeket viszonylag könnyen orvosolhatod:

Menj sétálni

A zabálás után valószínűleg legszívesebben aludnál egy nagyot és egy napig ki sem mozdulnál. Pedig ez a legrosszabb dolog, amit tehetsz. Inkább indulj el 10-15 percet sétálni, ha tudsz. Ha bírod, akár fél órát is sétálhatsz, ezzel valamennyire normalizálod a vércukrod és elégetsz pár kalóriát. A lényeg, hogy rögtön elindulj, ekkor van a legjobb hatása.

Igyál sokat

Miután visszatértél a kellemes sétából, próbáld meg vízzel felpörgetni az emésztésed. Ahelyett, hogy söröznél, boroznál, inkább válaszd az öreg H2O-t, ami segít az anyagcsere felgyorsításában és a cukor lebontásában is. Ha pedig nincs baj a hólyagoddal, egészen estig próbálj minél több folyadékot inni.

Vegyél be probiotikumot

A hashajtók és a szódabikarbóna helyett válaszd a probiotikumokat, ha nem akarod az egész másnapot a wc-n tölteni. A bélflórádnak a sok evés után szüksége van az egyensúlyra, erre pedig a probiotikum a legjobb megoldás.

Másnap kezdd edzéssel a napot!

Tuti, hogy ez a dolog jut utoljára eszedbe, pedig hidd el, az anyagcseréd muszáj felpörgetni ahhoz, hogy ne rakódjon rád sok plusz kiló. Minél hamarabb állsz neki újra az edzésnek, annál kevésbé rombolod le az év korábbi részében elért eredményeket.

A cikk folytatásáért kattints ide.