13 érdekesség az idén 20 éves Space Jam-ről

Ujvári Viki

Repül az a fránya idő - szinte hihetetlen, hogy a film már 20 éve készült!

A mai gyerekek talán nem is értik, hogy miért volt olyan nagy szám az, hogy pár rajzfilmfigura hús-vér emberek közt járkál és miért csal még felnőttként is mosolyt sokak arcára R. Kelly "I Believe I Can Fly" című száma.

A Space Jam idén bizony már 20 éves (kis hazánkban egyébként 1997-ben mutatták be) - az űrlények és Bugs Bunny csapatának mindent eldöntő kosármeccse 1996-ban pillanatok alatt írta át a filmtörténelmet.

Olvasd el ezt is!
8 érdekes dolog, amit talán nem tudtál a Szépség és a Szörnyeteg rajzfilmről

Íme 13 érdekesség, amit eddig talán te sem tudtál a filmről!

1.) Az egész alapötlet egy reklámfilmnek indult, aztán végül meglátták benne azt a piaci rést, ami mindenkinek a legkedvezőbb volt, így jött létre egy egész estés családi film.
2.) A Space Jam-ben debütált Lola Bunny, a csinos nyuszilány.

3.) A Warner Bros. külön építtetett Michael Jordan-nek egy kosárlabdapályát, hogy a forgatási szünetekben ott gyakorolhasson.
4.) Rajzfilmfigurák ide vagy oda, a Space Jam a filmtörténelem legtöbb bevételt hozó kosaras témájú filmje, a maga 90,4 millió dolláros profitjával. Még úgy is, hogy nagyon sok kritikus lehúzta az alkotást.
5.) A filmzene hatszoros platinalemez lett és R. Kelly mai napig egyik leghíresebb dala az "I Believe I Can Fly" pedig két Grammy-díjat is hozott az énekesnek.

6.) A Space Jam 1996-os weboldala még mindig él és működik. Na, egy kis időutazás?
7.) Yosemite Sam és Elmer Fudd megidézték pár másodperc erejéig Tarantino nagy klasszikusát a Ponyvaregényt, ugyanis Jules és Vincent bőrébe bújtak.

8.) Az Air Jordan XI Space Jam cipőt 2009-ben ismét piacra dobták, sikere pedig a bolt előtt táborozó rajongókban volt mérhető és a 20. évforduló se múlik majd el újabb lábbeli nélkül.
9.) Charles Barkley a templomban, amikor azért imádkozik, hogy visszakapja tehetségét, megígéri Istennek, hogy többé nem randevúzik Madonnával. Nos, ez az ígéret nem csak egy előre megírt szöveg volt, ugyanis ők ketten valamikor a '90-es években tényleg találkozgattak.

10.) A mesefigurákat egy színtársulat tagjai alakították a green boxos munkálatok során, konkrétan a térdükön rohangáltak és mászkáltak Michael Jordan körül.
11.) Bill Murray a filmben önmagát, azaz Bill Murray-t alakítja, és ezt el is mondja mikor Dodó Kacsa megkérdezi tőle, hogy mégis mit keres itt? "A producer a barátom"- feleli, és ez valóban így is volt. Ivan Reitman és a színész a Szellemirtók forgatásán barátkozott össze.

12.) Michael Jordan igazi családja nem szerepel a filmben, viszont az igazi nevük igen: így Marcus, Jeffrey és Jasmine is bekerült az alkotásba.
13.) A MonStars csapat tagjainak is volt ám rendes neve: Pound (narancssárga), Bang (zöld), Nawt (piros), Bupkus (lila) és Blanko (kék).

Olvasd el ezt is!
10 dolog, amit eddig talán te sem tudtál az idén 20 éves Rómeó és Júlia című filmről

Te is imádtad ezt a filmet?