4 hiba, amit mindenki elkövet parfümözéskor

Léderer Fruzsina

Azt hitted, a parfümözést nem is lehet elrontani, igaz?

Nem csak szemfestékkel, hanem akár még parfümmel is lehet szépségbakikat véteni. Na, nem arról van szó, hogy túl sokat fújsz magadra, bár azt sem illik, a hibák másban rejlenek. Eláruljuk, miket nem szabad elkövetned parfümözéskor.

Ha csak a csuklódra teszel

Bár mindig a csuklódon érdemes elkezdeni az illat magadra fújását, nem ez az egyetlen hely, ahová kerülnie kell a parfümnek. Mindig tegyél egy kicsit a nyakad oldalára és a füled alá is! Érdemes a hajlataidba is fújni egy keveset, például a könyöködhöz vagy a térded hajlatába.

Ha összedörzsölöd a bőrödet

Miután a csuklóidat beparfümözted, te is sokszor összedörzsölöd őket, igaz? Nagy hiba. A dörzsöléskor ugyanis az illat főbb jegyeit arra készteted, hogy hamarabb elpárologjanak majd rólad. Fújd magadra, és maximum legyezgess a kezeiddel, de semmi dörzsölés!

Ha a fürdőben tárolod

Tarts a hálóban, a nappaliban, csak semmiképp sem a fürdőben. A párás, nedves környezet rosszat tesz az illatoknak, arról nem is beszélve, hogy az helyiség állandó felmelegedésétől, majd kihűlésétől egészen meg tud változni a parfüm színe, állaga, illata. Tárold olyan helyen, ahol általában ugyanolyan meleg vagy hideg van mindig.

Olvasd el ezt is!
Ilyen illatokat érdemes őszre választani

Ha száraz bőrre viszed fel

Nagy ellensége a jó illatoknak a száraz bőr. Ha nincs is időd egy alapos krémezésre 10-15 perccel parfümözés előtt, legalább a parfümözni kívánt pontokra tegyél egy kevés vazelint, lehetőleg illatmenteset. Ez segít, hogy egész nap rajtad maradjon az illat.

Ugye, milyen egyszerű trükkök?