Ezeket teszik a gyönyörű bőrű nők edzés előtt és után

Europress
Kata

Eláruljuk a titkukat.

Igen, vannak nők, akiknek a bőre edzés előtt és után is ugyanolyan csodás - De mi lehet a titkuk? Kinyomoztuk, mik azok a dolgok, amiket sosem hagynának ki, ha a terembe mennek!

1. Ezt vidd magaddal

Tegyél be a táskádba egy az arcod tisztítására szánt puha és tiszta törülközőt. A termekben lévőket ugyanis általában ipari mosószerekkel tisztítják, ettől kemények és nem feltétlen tesznek jót a bőrödnek, pláne, ha érzékeny. És így abban is biztos lehetsz, hogy senki nem használta azt a darabot, ami nálad van.

2. Fogd össze a hajad

Ha olyan a frizurád, hogy belelógna a hajad az arcodba, ne csak a kényelemért fogd össze laza copfba. Hanem azért, hogy a hajból az izzadsággal kioldódó ápoló termékek ne folyjanak végig a bőrödön. Ez ugyanis eltömíti a pórusokat és pattanásokat okozhat.

3. Mosd le a sminket

Senkit nem érdekel, hogyan nézel ki edzés közben, és különösen fontos az, hogy mosd le a sminkedet, mielőtt mozogni kezdesz. Mert azt izzadás során a sminktermékek anyagai is elzárhatják a pórusokat. Inkább kerüld el!

4. Vigyél fel napvédőt

Persze, ha egy pincében edzel, akkor nem kell, de amikor már csak egy ablak is van a közelben, vagy a szabadban mozogsz, sose feledkezz meg erről. A tiszta bőr ugyanis különösen ki van téve a napkárosodásnak.

5. Foglalkozz a védelemmel

Főleg, ha kipirosodásra, kiszáradásra és rosaceára hajlamos a bőröd és a szabadban edzel. Ugyanis az erős légáramlás csak ronthat ezeken a problémákon. Használj erősen hidratáló krémeket, melyek pajzsként védenek.

6. Tiszta kéz!

Ne nyúlj az arcodhoz, amíg rendesen meg nem tisztítottad a kezedet! Az edzőtermekben ugyanis mindenki összefogdossa az eszközöket, melyek teli lehetnek baktériumokkal.