4 kérdés, amiből kiderül, hogy egészséges vagy mérgező kapcsolatban élsz-e

Europress
Birta Brigi

Senki sem akar toxikus kapcsolatban élni, de ha benne vagy, nem mindig tudod eldönteni, hogy tiéd vajon az vagy nem. Ezért most segítünk egy egyszerű teszttel!

Ha szeretnéd kideríteni, hogy a te párkapcsolatod milyen, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

Általánosságban boldog vagy a kapcsolatodban?

Ez az egyik legfontosabb dolog: ha többségben igen, akkor nagy valószínűséggel egészséges, de ha több a bosszankodás és a veszekedés, érdemes elgondolkodni azon, mi értelme van az egésznek. De ne aggódj, soha senki nem érzi magát folyamatosan boldognak, mert tökéletes élet nem létezik.

Jót tesz az önbizalmadnak a kapcsolat?

Bár a saját önbizalmadért te vagy felelős, a szerelmed könnyen letörheti. És, ha a párod felől folyamatosan azt kapod (ha nem is mondja), hogy nem vagy elég jó, akkor bizony nagyon is mérgező ez a kapcsolat.

Olvasd el ezt is!
5 kötelező feladat boldog kapcsolatra vágyó szerelmeseknek

Másképp öltözködsz, mint régebben?

Sok embernek megváltozik a stílusa, amikor összejön valakivel, mert elkezd olyan ruhákat hordani, ami a párjának tetszik, és nem a saját döntéseik alapján vásárol. Gondold végig, hogy te mi alapján választasz rucikat. Ha a pasidnak tetszik a stílusod, vagy elfogadja azt, ahogy öltözködsz, akkor nincs semmi gond, de ha meg akar változtatni, akkor nem egészséges a párkapcsolat.

Milyen gyakran találkozol a barátaiddal?

Az teljesen természetes, hogyha párkapcsolatban élsz, kevesebbet vagy a barátaiddal, mint a szingli időszakodban. De, ha ez azért van, mert a pasid nem szereti őket, vagy azt nem szereti, ha velük vagy, akkor nincs rendjén a dolog, és ez nem egy egészséges kapcsolat.

Olvasd el ezt is!
5 dolog, amit NE tegyél, ha megcsaltak

Az eredmény

Ha legalább egy, vagy netalán két kérdés is elgondolkodtatott azon, hogy nem biztos, hogy egészséges kapcsolatban élsz, érdemes jobban körbejárni a helyzetet. Nem feltétlen a szakítás a megoldás, talán csak le kell ülnötök és megbeszélnetek, hogy rossz irányba halad a kapcsolat, és itt az idő változtatni. Pontosan mondjátok el a másiknak, mire vágytok, mit szeretnétek átalakítani!