5 dolog, amit NE tegyél, ha megcsaltak

Birta Brigi

Akár egy csókról, akár egy hónapokig tartó titkos románcról van szó, nagyon fájdalmas a megcsalás, és ilyenkor hajlamos az ember lánya hülyeségeket csinálni. Ezeket ne tedd, ha nem akarod, hogy még rosszabb legyen!

  • Semmiképpen se csinálj úgy, mintha nem történt volna semmi
    A problémákkal nehéz szembenézni, és sokszor könnyebb úgy csinálni, mintha valami meg sem történt volna. De attól még igenis megtörtént! A megcsalás ráadásul egy következmény. Annak a következménye, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatodban. Ezzel általában a félrelépő fél felhívja a figyelmet arra, ami nincs rendben, és amit nem akartok észrevenni egyiken sem.
  • Ne magadat hibáztasd
    Az valóban igaz, hogy a megcsalás mögött egy komolyabb probléma húzódik meg, de ez nem azt jelenti, hogy te rontottál el valamit. Egy kapcsolathoz, ahogy a benne kialakult problémákhoz is két ember kell! Derítsétek ki, mi okozta, miért történt, és kinek mi a felelőssége ebben. Az is kiderülhet, hogy nem illetek össze, és akkor ezt el kell fogadni, és továbblépni!
Olvasd el ezt is!
7 mód, ahogy hatással lesz az új kapcsolatodra, ha megcsaltak
  • Ne akarj revansot venni
    Attól nem lesz jobb, ha a következő éjszaka te is keresel valakit, akivel megcsalhatod a párodat, hogy az orra alá dörgöld. Sőt, hidd el, hogy azután még rosszabbul éreznéd magadat!
Olvasd el ezt is!
Így előzheted meg, hogy megcsaljon a párod
  • Ne félj szakemberhez fordulni
    Mindegy, hogy együtt maradtok vagy külön folytatjátok ezután, az események feldolgozásában nagy segítségedre lehet egy pszichológus vagy párkapcsolati terapeuta, hogy a jövőben ne gátoljon semmiben ez a csalódás.
  • Ne büntesd mindennel a párodat
    Ha úgy döntesz, hogy megbocsátasz, és együtt maradsz a fiúddal, nem teheted meg, hogy innentől kezdve folyton hibáztatod, és bünteted mindennel. Oké, az elején biztosan pitizni fog, hogy visszaszerezze a bizalmadat, de ez nem tarthat örökké!