Hogyan tisztítsd megfelelően a gyűrűidet?

Europress
Joy.hu

Ha eljegyeztek, vagy netán már feleség vagy, akkor nyilvánvalóan fontossá válik, hogy mindig vigyázz a szerelmedtől kapott ékszerre.

Te is tudod: sok viszontagságnak van kitéve nap mint nap a kezünk, és ezáltal a gyűrűk is, amiket viselünk. Sokan azt az elvet követik, hogy inkább minden alkalommal leveszik az ujjukról a szeretett ékszert, mintsem hogy elveszítsék azt sportolás/fürdés közben, vagy hogy kárt tegyen benne valamilyen anyag. De van, hogy ez elkerülhetetlen és a mindennapi viselet során igenis "használódik" a gyűrű.

Mi ilyenkor a teendő, hogyan lehet megtisztítani? A Sophie Molnar Design ékszertervezője segített nekünk a témában, és elárulta, hogy mi a legtutibb módszer:

Olvasd el ezt is!
Ötödszörre is eljegyezték a gyönyörű színésznőt?

A mindennapi ékszerviselés viszontagságai (kézmosás, fürdés, krémezés)sajnos rányomják a bélyegét legféltettebb kincseinkre. A legegyszerűbb, mégis legnagyszerűbb tisztítási módszer, ha kiszuperálunk erre a célra egy fogkefét. Tegyünk rá némi folyékony szappant, és langyos víz alatt finoman dörzsöljük meg minden oldalról az ékszerben lévő köveket. Arra kifejezetten ügyeljünk hogy a kő/kövek alját mossuk meg legjobban, ugyanis oda rakódik le a legtöbb szennyeződés. A végén öblítsük le alaposan, majd papírtörlővel törölgessük meg. Mintha új lenne, ugye?

-
A Sophie Molnar Design egyedi ékszerek tervezésével foglalkozik
Olvasd el ezt is!
Eljegyzési gyűrű személyre szabva

Te eddig hogyan tisztítottad az ékszereidet?