3 tipp: hogyan nyűgözz le mindenkit a munkahelyi networking eseményeken?

Europress
Joy.hu

Könnyebb az egész, mint elsőre gondolnád! Alkalmazd ezeket a legközelebbi rendezvényen és garantált a siker!

Sokszor kötelezően részt kell venni az ilyen kapcsolatépítés szempontjából fontos eseményeken, amit valljuk be: néha te is csak nyűgnek érzel! Pedig ha sikeres vagy a networkingben, akkor az olyan önbizalmat ad, amit semmi más! Ráadásul a cégednek/saját magadnak is csak nyersz vele! Nézzük, hogy mivel érheted el, hogy ezeken a rendezvényeken önmagad legszuperebb változata lehess!

1.) Mindig készülj néhány témaindítóval!

Ezek a mondatok az úgynevezett 'icebreaker'-ek, amikkel meg tudod törni a kínos csendet és egy kellemes beszélgetést kezdeményezhetsz. Szakértők szerint ez lehet például egy friss hír: csekkold a legújabbakat, mielőtt elindulsz az eseményre, és utána már csak annyit kell mondanod: "Hallottad, hogy...?" De jó icebreaker lehet egy ilyen mondat is: "Milyen volt a mai napod, mi volt a legjobb benne? vagy "Mi volt gyermekkorodban az álommunkád?"

2.) Kérdezz!

Ha bekapcsolódsz egy új beszélgetésbe, új embereket ismersz meg, vagy új munkák után kutatsz, akkor természetesen az egyik legfontosabb dolog az információszerzés. Ráadásul az érdeklődés a másik emberben is pozitív érzéseket indít el, így kérdezni mindig kell, sőt kötelező! Ha pedig megakadna egy-egy beszélgetés, akkor egy jól irányzott kérdéssel az is továbbgörgethető!

forrás: Europress

3.) Anekdotázz!

Tárazz be egy-két igazán jó és frappáns személyes történettel, ami valahogyan persze kapcsolódik a munka világához! Ezeket bármikor be lehet dobni, és abban is segítenek, hogy néhány perc alatt te kerülhess a figyelem középpontjába! Arról nem is beszélve, hogy a személyesebb, viccelődösebb hangnem egy picit oldja a feszélyezett légkört is!

Olvasd el ezt is!
Elálmosodtál munka közben? 4 tipp, hogy új erőre kapj

Kipróbálod ezeket a legközelebbi alkalommal?