Miért olyan nagy baj a korkülönbség egy kapcsolatban?

Birta Brigi

A kor nem számít, csak a szerelem – manapság ez teljesen elfogadott, pedig szakértők szerint nem tesz túl jót, ha egy párkapcsolatban nagyobb korkülönbség van.

Olvasd el ezt is!
4 mód, ahogy a párterápia segíthet a kapcsolatodon

Ha csak pár évről van szó, az természetesen nem ügy, de ha már 10-12 évről beszélünk, igenis van pár dolog, amit meg kell jegyezni! A szakemberek azt mondják ugyanis, hogy egy párkapcsolatban nem tesz jót, ha nem ugyanabban az életszakaszban járunk a partnerünkkel. Mindig vannak ugyanis mérföldkövek, prioritások, amik változnak, ahogy idősödsz. Ha teljesen más helyen álltok a pároddal, abból rengeteg konfliktus adódhat: egy lesarkított példa, hogy ő mondjuk már családot alapítana, te még buliznál, és ezen folyton vitáztok.

Olvasd el ezt is!
5 kötelező feladat boldog kapcsolatra vágyó szerelmeseknek

Természetesen, ha mondjuk te 35 vagy, a pasid meg 41, az nem jelent problémát, de egy huszonéves és 30-as végi kapcsolatában lehetnek konfliktusok. Csak légy őszinte magaddal, hogy azt az életet éled-e, amire teljességgel vágysz, vagy le kell mondanod valamiről a párod kora miatt.

Persze, nagyon sokan meg tudják oldani ennek ellenére, hogy mégis működjön, de az a lényeg, hogy ha a párodnak vagy neked le kell mondanod valamiről, az egy idő után úgyis kiütközik: például elfogadtad, hogy ő már benne van a korban, és emiatt nem akar gyereket. Viszont ezt az érzés csak ideig-óráig tudod elnyomni magadban, ha csak miatta áll fönn ez a helyzet...