Mindenki új szépség-kedvence: Ezekre használható a faszén

Léderer Fruzsina

A szépségbloggerek, guruk mind egy izgalmas és elsőre furának tűnő anyagra esküsznek mostanában.

A hajaddal és a bőröddel is csodákat képes tenni az aktív faszén. Amerikában már annyira felkapták az anyagot, hogy kapszulákat is készítenek belőle, és rendszeresen szedik azok a nők, akik fényes hajra és hibátlan bőrre vágynak. Na, de mire is használható pontosan?

Méregtelenítés és tisztítás

Kiválóan alkalmazható a pórusok kitisztítására egy szenes pakolás. Keverd össze a szénport vízzel, majd tedd fel az arcodra 15 percre. Kicsit dörzsöld át a bőröd, mielőtt lemosnád, és már láthatod is, mennyire kitisztult az arcod!

Olajtól fénylő bőr? Soha többé!

A fénylő, olajos bőr ellen is tökéletes megoldás a szén. Esténként dörzsöld át egy kis szénporral az arcodat, majd mosd le. Tartósan megszünteti az állandó olajfelesleget.

Kiváló a hajzsírosodás ellen

Ha eddig gondot okozott az állandóan lelapuló, zsíros haj, vesd be a szenet. Mosás után tegyél szénport a hajtőre, jól masszírozd bele, majd mosd le, és jöhet a balzsam. Meg fogsz lepődni, ugyanis már néhány használat után megszűnik a zsírosodás.

Szárazsampon helyett is alkalmazható

Sötétebb hajúak szénporra is cserélhetik a szárazsampont. Pont ugyanolyan jól felfrissíti a hajat, mint a spray-s szárazsamponok, csak épp nem tartalmaz semmi vegyi anyagot.

Olvasd el ezt is!
Tévések árulták el a trükkjeiket, hogyan legyenek képernyő-készek másodpercek alatt

A korpát is elmulasztja

Ha rendszeresen küzdesz a korpásodással, alkalmazd pakolásként az aktív szenet heti egyszer, alapos mosás után. Megnyugtatja a fejbőrödet, és hamarosan hírből sem ismered majd a korpát.

Kipróbálod, igaz?