Pánikbetegség és utazás: 5 tipp, hogy ne történjen baj

Joy.hu

Ezzel a betegséggel egy egyszerű, rövidebb utazás is horrorba tud fordulni...Most azonban adunk néhány olyan tippet, ami segíthet átvészelni az utat, hogy ne csak a csomagjaid, de te is épségben és stresszmentesen érkezz meg az úticélodhoz!

1.) Készülj fel mentálisan is az útra

Gyakorold a pánikroham esetén alkalmazható légzéstechnikákat, meditálj, készülj fel lélekben arra is, ha esetleg a repülőn/buszon/vonaton jön rád a roham. Ha tudod, hogy van egy-két trükköd, módszered, ami ilyenkor bevethető, hidd el: nyugodtabban indulsz majd útnak!

2.) Legyen valakid, akit bármikor felhívhatsz

Néha az a legjobb megoldás, ha az egyik szerettünk hangját hallgatjuk, hiszen ez sok esetben elég ahhoz, hogy enyhüljön a pánik. Egy idegen helyen, idegen emberek között ez különösen jól tud jönni, szóval legyen valaki a telefonlistádban, akit bármikor el tudsz érni!

3.) Tereld el a saját figyelmed

Utazás közben egy jó könyvvel, zenelistával, vagy akár egy felnőtt színezővel is múlathatod az időt, és közben talán észre sem veszed, hogy eltelt az egész út, és már meg is érkeztél! És a legjobb, hogy közben nem is idegeskedtél, hogy mikor jön az újabb roham!

4.) Konzultálj az orvosoddal

Ha nagyon aggódsz, akkor ő felírhat neked olyan gyógyszert, amit egy roham esetén azonnal be tudsz venni. Sőt, már maga a tudat is megnyugtató tud lenni, hogy van nálad valami, ami segíthet rajtad, ha rosszra fordulnak a dolgok.


Te küzdesz ezzel a problémával? Ha igen, milyen gyakran szoktál messzebbre utazni?

Olvasd el ezt is!
Egyetlen egyszerű gyakorlat a pánik ellen