7 perces leves, náthás napokra

Henrique Félix/Unsplash
Mojzes Nóra

Amit imádok ebben a levesben, hogy nem igényel sem zöldségaprítást, sem pedig hámozást, és előkészülettel, illetve főzéssel együtt tényleg nem több, mint 7 perc elkészíteni.

Ősz van, hidegek az éjszakák, lemerültek az energiáink, bekrepál az immunrendszerünk, és ilyenkor jönnek a legnagyobb ellenségeink: a vírusok.

A napokban, vagyis inkább hetekben, engem is kiütött a nátha, miközben az allergiámmal is szenvedtem. Miután már semennyi energiám nem maradt ahhoz, hogy „összedobjak” magamnak egy gyógyító húslevest, böngészni kezdtem a neten, hátha találok egy gyorsan elkészíthető receptet, ami azért egészségesebb, mint egy zacskós leves, de maximum pár perccel több időt vesz igénybe az elkészítése. Jelentem megtaláltam!

7 perces leves

forrás: karissasvegankitchen
7 perces leves
Olvasd el ezt is!
Csináld magad vietnámi pho leves – ráadásul szuperegészséges változatban

Hozzávalók

  • 3 csészényi alaplé

  • ½ csészényi cérnametélt

  • ½ csészényi fehérbab konzerv

  • 1 csészényi bébispenót

    opcionális: 1-2 gerezd fokhagyma és bors


Elkészítése

  1. Forrald fel az alaplevet, majd dobd bele a tésztát és a fokhagymát.

  2. Főzd 5 percig, add hozzá a babot, főzd ezzel is újabb két percig, majd zárd le alatta a hőt.

  3. Add hozzá a spenótot, fűszerezd kedvedre, majd tálald azon melegében.

A galériára kattintva megnézheted, hogyan készíthetsz házi leveskockát!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Házi leveskocka recept lépésről lépésre
Olvasd el ezt is!
Tésztaételek, amiket egyetlen edényben összedobhatsz

karissasvegankitchen.com