3 hiba, amit főzés közben követsz el
Tipp, Gasztro, Táplálkozás2016. augusztus 11. #Tipp#Táplálkozás#baki#gasztro#főzés
Europress
Talán te is belecsúszol rutinból néhányba, pedig könnyű elkerülni őket!
1. Nem sózod meg eléggé a tésztafőzéshez használt vizet
A só kívülről ízesíti meg a tésztát, ezért sokat kell használnod, mert a sótlan tészta még a legjobb szószt is elronthatja. Egy csomag tésztához körülbelül másfél evőkanál sót kell adni!
2. Szilikon eszközt használsz mindenhez
A tapadásmentes kanalak és lapátok nagyon hasznosak ha tojásos ételt készítesz, vagy palacsintát, de minden máshoz használd inkább a hagyományos eszközt!
3. Vizesen teszed a spenótot vagy a gombát a serpenyőbe
Ne közvetlenül sütés előtt mosd meg őket, várd meg, hogy megszáradjanak, különben ki fog csapni az olaj és jobban összeesik a zöldség, mint egyébként.