Vezess be új testápolási rutint: Íme, a trükk!

Léderer Fruzsina

Ugye, tudod az alapszabályt? Nincs fürdés testápolózás nélkül!

Mindegy, hogy hány éves vagy, és milyen a bőrtípusod, testápolóra mindig szükséged lesz. A víz kiszárítja a bőrt, ezért zuhanyzás vagy fürdés után kötelező a krémezés. De nem mindegy, hogyan!

1. szabály: Felejtsd el az azonnali krémezést!

Ha végeztél a fürdéssel, várj nagyjából 10-15 percet, amíg megnyugszik a bőröd, és csak utána kezdd el felvinni a testápolót. Legyen a bőröd teljesen száraz, hiszen így tud rendesen beszívódni.

2. szabály: Legyen rendszeres a radírozás!

Miért kenegetnéd az elhalt bőrréteget ápoló krémekkel, ha a friss bőrt is kenheted inkább? Hetente legalább egyszer radírozd át az egész testedet bőrradírral, majd a művelet után jöhet egy alapos krémezés. Feszesítő testápolók használata előtt különösen fontos a radírozás, ugyanis így felfrissül a bőröd, és még jobban felkészül a feszesedésre.

3. szabály: Sose siess a krémezéssel!

Ha rohanásban vagy, inkább neki se állj, és kend be magad néhány órával később, amikor van rá időd. Ha fürdés után kiugrasz a kádból, magadra raksz egy kis testápolót, majd felveszed a ruhádat, azzal csak azt éred el, hogy a ruhádba szívódjon a krém, esetleg le is izzadj a "pácolódástól".

4. szabály: Kezdd a legszárazabb részeknél!

Jegyezd meg: mindig a könyököknél, térdnél kezdjük a testápolózást. Ezek a legszárazabb részek, amiknek sosem szabad kimaradni. Ha itt kezded, tuti, hogy nem felejted el, ráadásul miután a többi testrésszel is végeztél, mégegyszer átkenheted. Hidd el, nagyon nem vonzó egy rettentően száraz, érdes könyök.

5. szabály: Heti egyszer csinálj pakolást a testápolóból!

Ha van rá lehetőséged, hetente egyszer kend be magad jól testápolóval, mikor már 90 százalékig beszívódott, vegyél fel kesztyűket és zoknikat, kapj fel egy fürdőköpenyt, és tölts el így 2 órát. Nézd meg a kedvenc sorozatodat, vacsorázz vagy csak játssz a kutyával közben. Ezután vedd le a fura szerkót, és csodálkozz: hihetetlenül puha lesz a bőröd ettől a módszertől!

Olvasd el ezt is!
A 4 legmegdöbbentőbb dolog, ami öregíti az arcbőröd


Ugye, betartod ezeket mostantól?