A 4 legmegdöbbentőbb dolog, ami öregíti az arcbőröd

Europress
Joy.hu

Ugye te sem gondoltad volna ezekről a tevékenységekről, hogy károsak lehetnek az arcbőröd számára? Pedig sajnos igen: mutatjuk, hogy ezentúl mi az, amire sokkal jobban figyelj oda!

1.) Nem használsz fényvédőt az ajkaidon

Az arcodat bekened, viszont az ajkaidra csak sima ajakbalzsam kerül? Hiba! Ugyanis sajnos ugyanúgy apró ráncokat okozhat a szádon, ha nem véded megfelelően a káros sugaraktól, ráadásul hamarabb ki is cserepesedik!

2.) Nem viselsz napszemüveget, vagy nem hordod a rendes szemüvegedet, pedig nem látsz jól

Mindkét esetben garantált az állandó hunyorgás! Ez pedig segíti a ráncok kialakulását, szóval mindenképp menj el egy jó szemészhez, vagy most nyáron legyen kéznél mindig a napszemüveged! És persze az sem árt, ha a szemüveg alá is felviszel a megfelelő szemkörnyékápolóból (a legjobbak azok, amelyek növényi őssejteket és növényi olajokat tartalmaznak, na meg persze parabénmentesek!) hiszen ezen a területen a legvékonyabb, legérzékenyebb a bőröd!

forrás: Europress

3.) Szívószállal iszol

Lehet, hogy így nem maszatolódik el a rúzsod/szájfényed, viszont ha folyamatosan és fokozottabban használod ezeket az izmokat az arcodon (pl. a dohányzásnál is, úgyhogy tedd le a cigarettát!), akkor sajnos hamarabb elmélyülhetnek ezek a ráncok.

4.) Ha hason, vagy az oldaladon alszol

Ha reggelente szó szerint gyűrött arccal ébredsz, sajnos az sem tesz jót a fiatalságod megőrzésének! Ez az arcra gyakorolt „nyomás” ugyanis szintén kisebb ráncokat okozhat az orrod és a szemed körül. Ha túl érdes anyagból készült párnahuzaton alszol, azt is cseréld le, mivel kidörzsölheti az arcbőrödet! Válassz inkább selyem ágyneműt!


Ti tudtátok ezeket?

Olvasd el ezt is!
6 Egyszerű, filléres tipp a fiatalabbnak tűnő arcbőrért