6 Egyszerű, filléres tipp a fiatalabbnak tűnő arcbőrért

Europress
Alberti Petra Bianka

Az időt nem tudjuk megállítani vagy visszaforgatni, viszont azért tehetünk, hogy lassabban látszódjanak meg rajtunk az öregedés jelei. Az alapszabályokat talán már ismered, de íme néhány trükk, amit bevethetsz, hogy maximalizáld a fiatalos arcbőröd ragyogását!

1. Csökkentsd a cukorbeviteled

A cukor nem csak pattanást és puffadt arcot okozhat, de az öregedést is gyorsíthatja. A fokozott cukorbevitel gyulladást okozhat a szervezetben, ami olyan enzimeket termel, amik lebontják a kollagént és elasztint, ezáltal a bőr kevésbé lesz rugalmad, és hamarabb ráncosodik.

2. Éjszakára vigyél fel vitaminokban gazdag krémet

Alvás közben a bőröd sokkal jobban magába tudja zárni az krémek értékes összetevőit, nem éri annyi külső hatás mint nappal, például a napfény, izzadás, arcfogdosás. A ráncok elleni küzdelemben életkortól függetlenül a legfontosabb a hidratáltság biztosítása, és a bőr táplálása, ha ez az alap nincs meg, a feszesítő, ránctalanító krémek sem tudják olyan effektíven kifejteni a hatásukat. Keress olyan krémeket, amik E-vtaminban, B-vitaminban gazdagok, és nyugodtan vidd fel gazdagon, szinte maszkként is elalvás előtt.

3. Ne stresszelj

A gondterhelt, ideges arc kutatások szerint átlagosan 5 évvel idősebbnek látszik, mint a nyugodt, kiegyensúlyozott állapotban. A legegyszerűbb stresszűző gyakorlat: hunyd le a szemed, lélegezz be az orrodon keresztül, számolj el háromig, majd fújd ki a levegőt a szádon keresztül, ezt ismételd legalább 3 percig. Kilégzés közben szinte vizualizálhatod, ahogy a negatív gondolatok és az idegesség távozik a szervezetedből.

Olvasd el ezt is!
A stressztől tényleg megőszülhetsz?