A stressztől tényleg megőszülhetsz?

Birta Brigi

Hatalmas sokk, amikor először találsz ősz hajszálat, és ilyenkor jön a pánik. De vajon, tehetsz valamit ellene? És, a stressz hogyan befolyásolja ezt?

Olvasd el ezt is!
A korai őszülés 4 lehetséges oka

Először is az alapok: a hajszálak a színüket a melaninnak köszönhetik, ami ugyanaz a pigment, ami a szemünk és bőrünk árnyalatát is meghatározza. Ahogy idősödünk, egyre nehezebben termelődik a melanin, ettől kezdünk el őszülni. De, vajon a stressz felgyorsítja ezt a folyamatot?

Olvasd el ezt is!
Eláruljuk a legtutibb megoldást a zsíros hajra

Vizsgálatok már többször is bebizonyították, hogy a hajhullás és stressz között egyértelmű a kapcsolat, az őszülés esetében még kissé bizonytalan a kapocs. Igen, van köze az őszüléshez az állandó idegeskedésnek, de ez nem történhet meg egy éjszaka alatt, ahogy sokan állítják. Egyelőre az is vitatott, hogy mikén befolyásolja a hajszínünk elveszítését. Ami sokkal inkább befolyásolja, az a genetika. Van egy gén, ami ha megtalálható benned, akkor nagy valószínűséggel hamar elkezdesz őszülni, és ez ellen csak a hajfestéssel harcolhatsz és csak a szüleidet hibáztathatod érte. Szomorú, de igaz!

Olvasd el ezt is!
Nyári frizuratrend: Ez most a legmenőbb dolog, ami egy hajfonattal történhet


Az viszont biztos, hogy a stressz rengeteg mindent befolyásol a tested működésében, így amennyire csak tudod szorítsd ki, vagy legalább enyhítsd!