Eláruljuk a legtutibb megoldást a zsíros hajra

Léderer Fruzsina

Régóta keresed a megoldást a zsíros hajra? Néhány egyszerű házi praktikával örökre megszabadulhatsz tőle.

Megmosod, beszárítod, megfésülöd, de szinte pillanatokon belül újra zsíros a hajad. Ismerős helyzet? Van pár szuper tippünk, hogy már csak emlékként gondolhass vissza a zsíros hajra.

Nem mindegy a mosás!

Sajnos a zsírosodás egy ördögi kör: Ha sokat mosod, zsírosodni fog, ha zsírosodik, sokat fogod mosni. Muszáj megálljt parancsolnod magadnak legalább 2-3 hétig, amikor csak 5 naponta nyúlsz a samponért. Azokon a napokon, mikor már nagyon szörnyű a helyzet, használj szárazsampont.

Vigyázat a forró vízzel!

A forró vizes mosás még jobban beindítja a zsírosodást. Először langyos, másodszor inkább hidegebb vízzel öblítsd le a sampont a fejbőrödről, zsíros hajra ez az egyik leghasznosabb, mindig alkalmazható trükk.

Próbálj kevesebbszer hozzáérni!

A kezeden akaratlanul is felhalmozódott láthatatlan szennyeződések és olajok gyorsan átkerülnek a hajadra. El a kezekkel!

Öblíts rendesen!

A zsíros hajra való készítményeket még jobban ki kell öblíteni, mint mármilyen más ápoló terméket. Lehet, hogy épp azért nehezedik el a hajad, mert tele van kondícionáló vagy sampon maradványokkal, így fontos, hogy minimum 40 másodpercig öblítsd a hajad, hogy teljesen megtisztuljon.

Ritkábban vasald!

Sajnos, mivel a vasalt haj még közelebb kerül az arcodhoz, mint természetes állapotában, több olajos felülettel érintkezik. Zsíros hajra nem javasolt a heti kettőnél több hajvasalás.

Csak a végére kerüljön a pakolás!

Ha balzsamot teszel a haj teljes hosszára, nagyon figyelj, nehogy a töveket is érje. Hamar mosd ki, aztán jöhet egy kis pakolás, de kizárólag a hajad legvégére, így nem tudja elnehezíteni.

Ismerkedj meg a babapúderrel!

Furcsán hangozhat, de tökéletes megoldás. Felszívja a felesleges olajokat és felfrissíti a megjelenésedet.

Olvasd el ezt is!
10 frizura, amivel egy nappal eltolhatod a hajmosást


Ugye, te is kipróbálod a trükköket?