5 dolog, amit nem árt tudnod a választottadról, mielőtt eljegyzitek egymást

Europress
Joy.hu

Van pár olyan fontos tényező, amit egyszerűen muszáj tudnod, mielőtt valakihez hozzákötöd az életed! Ugye egyetértesz? Mutatjuk, hogy mikről érdemes hosszabban beszélgetnetek, mielőtt igent mondasz a nagy kérdésre!

1.) Hogy áll a gyerekkérdéshez?

Ez egy elég fontos kérdés, amiről szinte kötelező beszélni mielőtt még házasságra kerülne a sor. Mert ha a te vágyad 2-3 lurkó, miközben ő még abban sem biztos, hogy valaha szeretne gyereket, akkor az jobb, ha minél előbb kiderül...

2.) Közös értékrend

Ezt sem árt tisztázni: a gondolkodásmód, a prioritások, és esetleg a vallással kapcsolatos kérdésekről is érdemes beszélgetni, hiszen ezek mind a másik mélyebb megismerését teszik lehetővé.

3.) A választottad pénzügyi helyzete

Mielőtt félreértenéd: nem arra célzunk, hogy a bankszámlája alapján válaszd ki a leendő férjed! Hanem arra, hogy egy házasság előtt igenis kell arról beszélni (már csak az esküvő költségei miatt is), hogy ki mennyit keres, kinek mennyi tartaléka van, és hogy milyen vagyontárgyakkal rendelkeztek, amiket esetleg majd együtt tudtok értékesíteni a közös életetek előremozdításához. Ha közös kasszán lesztek, akkor ezek a témák előbb-utóbb úgyis előjönnek majd, és így megelőzhetitek a folyamatos anyagiakról szóló vitákat.

forrás: Europress

4.) Passzoltok szexuálisan? Működik a kémia?

Ugye te sem akarnál úgy belemenni egy házasságba, mint Charlotte a Szex és New Yorkban, amikor nem fekszik le az esküvő előtt Trey-jel? Igen, az nagy butaság lenne! Ez is egy olyan alapvető dolog, ami kihathat a házasság boldogságára, szóval: "vidd el az autót egy körre, mielőtt megveszed!"

5.) A munkához való hozzáállás

Nem mehetsz hozzá valaki olyanhoz, aki már elkötelezte magát más mellett: azaz a melója mellett! Ha éjjel-nappal az irodában van és a munka mellett te csak a második lehetsz, akkor valószínűleg ez nem fog változni akkor sem, ha családotok, gyerekeitek lesznek. Viszont az a lehetőség is fennállhat, hogy kiderül róla: nem szeret dolgozni, havonta vált munkahelyet, és távol áll tőle a minimális felelősségvállalás is... Mindkét eset elég elgondolkodtató!


Kiegészítenéd még valamivel a listát?

Olvasd el ezt is!
4 dolog, ami minden esküvői vendéget idegesít