4 dolog, ami minden esküvői vendéget idegesít

Europress
Joy.hu

Jobb, ha ezekkel tisztában vagy, hiszen ezeket tuti, hogy nem fogják mondani neked... Egy tapasztalt esküvőszervező azonban most lerántja a leplet erről a kérdésről!

1.) Hosszú ceremónia

A tapasztalatok szerint nagyjából 20, de maximum 30 percig képes lekötni a vendégek figyelmét a templomi vagy polgári ceremónia, ennél hosszabbra tehát nem is érdemes tervezni (már ha van lehetőségetek egyeztetni erről a pappal/anyakönyvvezetővel).

2.) Probléma a kiszolgálassal/italokkal

A leggyakoribb probléma a fizetős/ingyenes alkoholos italok megkülönböztetésével szokott lenni: szinte mindig van 1-2 vendég, aki amiatt reklamál, hogy miért kell fizetnie egy-egy tételért. Hogy ebből ne legyen feszültség és idegeskedés, azt javasoljuk: a bárban kizárólag azt lehessen rendelni, ami benne van az italcsomagotokban! Illetve nem árt, ha ezekből viszont alaposan felkészül az étterem, mivel az szintén idegesítő tud lenni, ha hosszú sorok kígyóznak a pult előtt, mert lassú a kiszolgálás/ valami elfogyott...

forrás: Europress
Olvasd el ezt is!
10 dolog, amit soha ne viselj egy esküvőn

3.) Túl nagy szünetek két programpont között

A vendégek "halála"! Fontos, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok, mivel senki sem szeretne pl. órákat várakozni a ceremónia után éhesen, szomjasan, amíg kezdődik a vacsora. Ilyen "halott idők" lehetőleg ne legyenek, mert ezek biztos, hogy megölik a (még el sem kezdődött) bulit!

4.) Kínos előadások/ rossz vőfély vagy ceremóniamester

Ennél rosszabb tényleg nincs! Amikor az igazi szórakozás helyett a kínos nevetések és mosolyok töltik be a termet... Ha szeretnétek valamilyen performanszt az esküvőre, akkor jól gondoljátok át, hogy az előadó (pl. énekes, táncos, humorista) megfelel-e a "közönségetek" azaz a vendégeitek igényeinek. Illetve a ceremóniamesternek is nézzetek alaposan utána, mert a gázos viccek és versikék szintén kellemetlen pillanatokat okozhatnak a vendégeknek - és persze nektek is...


Te még kiegészítenéd valamivel a listát? Számodra vendégként, mi volt a legutáltabb dolog egy-egy esküvőn?

Olvasd el ezt is!
120 éves ruhában ment férjhez a menyasszony