5 dolog, amiről azt hiszed, hogy fogyaszt, de nem

Léderer Fruzsina

Ezerrel keresed a piacon a zabot és az édesburgonyát? Ananásszal égeted a kalóriákat? Ajjaj!

Hajlamosak vagyunk azt hinni egyes ételekre, hogy karcsúbbak lehetünk tőlük, holott nem csak, hogy nem fogyasztanak, de rengeteg olyan dolgot tartalmaznak, ami kifejezetten darázsderék-ellenesek.

Ananász

A sokat emlegetett gyümölcs nem fogyaszt, inkább csak a legkisebb rosszként említhetjük a nagyon cukros gyümölcsök között. Víztartalma valóban magas, de ettől függetlenül csak a délelőtti órákban fogyaszd, és kizárólag édességként.

Zab

El kell oszlatnunk egy alapvető tévhitet a zabbal kapcsolatban. Sajnos nem csodaétel, csak jótékony szénhidrát. Valamennyi szénhidrátot mindenkinek kell bevinnie a szervezetébe, csak éppen nem mindegy, hogy kenyér vagy zab formájában. Reggelente vízzel és fahéjjal keverve fogyassz zabot, de a súlyodhoz és magasságodhoz kiszámolt adagban, ne mértéktelenül.

Édesburgonya

Ugyanaz a helyzet, mint az előbb említett zabbal. Szénhidrát-pótlásként kiváló, de mást ne várj tőle. Hetente maximum 2-3-szor egyél a finom édesburgonyából, főként edzős napokon.

Szója-, rizs- vagy mandulatej

Igaz, hogy nagyon finomak akár kávéba keverve, akár magukban fogyasztva, de sajnos nagyon magas a cukortartalmuk. Olvasd el a dobozok hátulján, melyik mennyi cukrot és energiát tartalmaz, és válaszd az édesítetlen verziókat.

Nem mindegy, milyen a protein shake!

Edzések után vagy vacsora helyett szuper ötlet egy fehérjeturmix, de közel sem mindegy, hogy milyen fajtát választasz. Sporttól, a napi rutinodtól, a testalkatodtól és a napi táplálkozásodtól is függ, melyik shake az igazán neked való. Érdeklődj erről az edződtől és szakértőktől, ne magadnak válaszd ki.


Meglepő, igaz?