6+1 szépségtrükk, ami életmentő lehet a vakációd alatt

Europress
Joy.hu

Még ha otthon is felejtesz egy-két dolgot, szerencsére arra is van megoldás! Az alábbi trükkökkel és must have termékekkel nem érhet meglepetés a nyaralásod alatt sem!

DIY hidratáló arcmaszk

Egy repülőút után eleve sokkal szárazabb és megviseltebb lesz a bőröd, így ez gyors segítség lehet! Ráadásul egy tengerparton, a napozás és a sós víz miatt még inkább szüksége lesz a pofidnak az extra hidratálásra, szóval 1-2 ilyen csodamaszkot mindenképp dobj a táskádba! Ha elfelejted, akkor sincs baj: natúr joghurtot keverj össze egy kis mézzel és 20 percig hagy hatni az arcodon! Csodákat művel!

Pattanások ellen

Sajnos a nyaralás alatt is simán megjelenhetnek a piros pöttyök, ezért jó, ha erre is fel vagy készülve. Ha mégsem vittél magaddal ilyen terméket, akkor is van megoldás: nyomkodj össze kiskanállal egy aszpirint amíg masszaszerű nem lesz, és vidd fel a kívánt területre. A legjobb, ha egy órát rajta tudod hagyni az arcodon.

forrás: Europress

Aloe Vera helyett…

…próbáld ki a hideg tejet a megégett bőrfelületen! Ugyanúgy hűsíti és nyugtatja a bőrt, ezáltal hasonló hatása van, mint az aloe verának. A legjobb persze az, ha inkább megelőzöd a leégést: ennek érdekében viselj fényvédős nappali arckrémet akkor is, ha épp nem napozol!

Hajszárító

Egy nyaralás alatt nem is feltétlenül baj, ha otthon marad! Csavarj egy kendőt, vagy egy pólót a vizes hajadra és készíts stílusos turbánt! Nem csak abban segít, hogy a hajra felvitt balzsamban lévő hatóanyagok még inkább beszívódhatnak, de utána csodás vízparti loknikat is eredményez, ha így szárítod meg a hajad!


A további 3 életmentő beauty hack-ért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!
5 dolog, amit tudnod kell a kedvenc szépségápolási rituáléidról