5 dolog, amit tudnod kell a kedvenc szépségápolási rituáléidról

Léderer Fruzsina

Minden nő imádja a szép bőr érzését, a friss manikűrt és az éppen megszáradt haj illatát. Van azonban néhány dolog, amikre oda kell figyelni a szépségrituálék után.

A szőrtelenítési mítoszokról már mindent tudsz, és sminkbakikat sem követsz el, azt is kívülről fújod, hogyan óvhatod meg a hajad nyáron. De vajon arra is odafigyelsz, hogy kozmetikai kezelések után mit szabad és mit nem? Mindjárt kiderül!

Sose napozz gyanta után!

A gyantázás már magában is alaposan meggyötri a bőrödet, miért kínoznád utána még extra kezelésekkel. A szoláriumozás, napozás szárítja a bőrt, (még akkor is, ha alaposan bekened magad krémekkel) ahogy a gyantázás is, ráadásul csúnya kiütést is kaphatsz, ha 24 órán belül a frissen gyantázott bőrödet napoztatod. Várj minimum egy napot a két művelet között!

Ne szexelj 12 órával gyantázás vagy lézeres kezelés után!

Sajnos 12 órát muszáj várnod a lepedőakrobatikával a brazil gyanta vagy intim lézerezés után, ugyanis nagyon érzékenyen reagál a bőr a dörzsölődésre, és nagyon fájdalmas tud lenni ilyenkor a hálószobai móka.

Arckezelés után 48 óráig tilos a smink!

Úgy időzítsd a kozmetikust, hogy utána 2 napig biztosan ne kelljen alapozót, púdert, pirosítót vagy bronzosítót viselned. Ha nagyon muszáj, maximum egy rúzst tegyél fel, de semmi olyat, ami az arcbőröddel érintkezik. Ilyenkor a pórusok még nagyon ki vannak tágulva, és eltömődhetnek ezektől az anyagoktól, azaz szinte teljesen felesleges volt a kezelés, ha sminket teszel azonnal a kitisztult arcodra.

Olvasd el ezt is!
Arctisztítás 1x1 - 5 hiba, amivel árthatsz a bőrödnek

Napozás után csak semmi bőrradír!

A bőrradírozást kizárólag strandolás előtt végezd, sose utána. Ha egy kicsit is megfogott a nap, brutál fájdalmas tud lenni a bőrradírozás, ráadásul a színedet is lekoptatod.

forrás: Europress

Friss körmökkel csak zuhanyozz!

Ha épp ma manikűröztettél, akkor csak holnapra tervezz óriási kádas pancsolást. 24 órán belül csak zuhanyozz, nehogy felpuhuljon a frissen elkészített körmöd.


Fogadd meg ezeket a tanácsokat!