Teherbe eshetsz azokon a napokon?

Europress
Birta Brigi

A menstruációnk alatt épp elég dolog miatt idegeskedhetünk: hogy lesz-e tiszta mosdó út közben, mikor múlnak már el a pattanásaink, és hogy hány doboz csokit ettünk meg. De a teherbe esés nem tartozik ezek közé… vagy mégis?

Olvasd el ezt is!
Mi az igazság: aludhatsz tamponnal?

Melissa Walsh női termékenységi szakértő szerint abszolút lehetséges, hogy teherbe ess akkor is, ha épp menstruálsz. Ugyanis a spermium kb. 5 napig is épen maradhat, így ha nem is olyan időszakban jutott be, amikor megtermékenyíthet, hanem pár nappal korábban, előfordulhat, hogy célba ér. Ha a menstruációd utolsó napjaiban szexelsz védekezés nélkül, simán előfordulhat, hogy babád lesz. Ha teljesen pontos a ciklusod, és pl. tablettát szedsz (ami ugye kimarad azokon napokon), akkor természetesen más a helyzet, de egy keszekuszább ciklus esetében még jobban kell figyelni. A legtöbben úgy gondolják, hogy ebben az időszakban nincs mitől tartaniuk, pedig ahogy most olvashattad, igenis van!

Olvasd el ezt is!
Miért érzed úgy szex közben, hogy pisilned kell?


Ha szívesen szexelsz azokon a napokon is, ne feledkezz meg a védekezésről, ami nem csak a nem kívánt terhességtől véd meg, hanem a fertőzésektől is, amit ilyenkor sokkal könnyebben elkapsz!

Olvasd el ezt is!
4 étel, hogy "odalent" is fitt legyél