Mi az igazság: aludhatsz tamponnal?

Europress
Birta Brigi

Azt minden lány tudja, hogy nem szabad túl sokáig bent hagyni a tampont, de mi a helyzet azokkal az éjszakákkal, amikor hihetetlenül erős a vérzésed?

Olvasd el ezt is!
Mit tesz a ciklusod a hajaddal?

Azért nem ajánlott 3 óránál tovább bent tartani a tampont, mert ezzel fokozod a hajlamot arra, hogy TSS, vagyis toxikus sokk szindróma alakuljon ki nálad, ráadásul a fertőzések kialakulásának is esélye is nagyobb. Viszont, mi a helyzet az éjszakákkal, amikor nincs lehetőséged 3 óránként cserélni?

Szakértők szerint a döntés elsősorban attól függ, hogy milyen erős a vérzésed. Ha annyira erős, hogy másként nem tudod átvészelni az éjszakát, akkor kénytelen leszel ilyenkor is tampont használni. Ez persze attól is függ, hogy hány órát alszol, mert a 8-at semmilyen körülmények között nem lépheted át! Ha mondjuk éppen szombat este van, és úgy tervezed, hogy délig alszol, akkor vagy állíts be ébresztőt és cseréld ki egyszer, vagy használj más eszközt.

A szabály egyébként az, hogy a legutolsó pillanatig elhúzod, és épp azelőtt helyezed fel a tampont, mielőtt bebújnál az ágyba. A legjobb, ha egy kicsivel előtte fürödtél, és ébredés után már teszed is be az újat!