4 jel, hogy rossz étterembe ültél be

Europress
Joy.hu

Mármint egy olyan helyre, ami nem túl bizalomgerjesztő, ha a higiéniai viszonyokról van szó...Előzd meg a bajt, és ne is rendelj, ha a következő jelekkel találkozol egy vendéglátóhelyen!

Ha ezeket a jeleket látod az étteremben, ahol az ebédedet/vacsorádat szeretnéd elfogyasztani, akkor azonnal fogd menekülőre! Ugyanis nagy az esélye, hogy ételmérgezéssel, gyomorrontással, vagy valamilyen csúnya fertőzéssel távozol, azt pedig nem szeretnéd, igaz?

1.) Csekkold a pincéreket és a többi alkalmazottat is!

Sokat elárul a helyről, hogy mennyire rendezett és ápolt a külseje a staff-nek. Tiszta a ruhájuk? Hátra van fogva a hajuk, hogy nehogy véletlenül belehulljon az ételekbe? Az asztalodat egy koszos ruhával törli át a pincér, vagy egy tiszta kendővel? Figyeld meg ezeket!

2.) Hogy néz ki a salátabár?

Szottyadt, fonnyadozó zöldségekkel van tele, amik felett legyek köröznek? Látszik, hogy nem frissek az alapanyagok mert reggel óta (vagy tegnap óta?!) ott állnak? Akkor azonnal állj fel és indulj haza! A salátabárban lévő ételeket egyébként is egy meghatározott hőmérsékleten, az előírás szerinti tárolókban kell tartani, szóval ha ezek a feltételek nem adottak, akkor sajnos félő, hogy a vendég gyomra bánja majd a hanyagságot...

forrás: Europress

3.) A mellékhelyiségek állapota

Szintén sokat elárul a hely nívójáról! Ha tiszta, jól felszerelt, fertőtlenített, akkor nagy esély van rá, hogy a konyhájuk hasonlóan igényes és megfelel minden higiéniai előírásnak és feltételnek.

4.) Utolsó lépés a lelépés előtt: nézd meg, mit írnak róla a neten!

De ezt akár már akkor is megteheted, miután beültél és rossz előérzeted van... A Tripadvisor például hasznos infókat adhat, de más fórumokon is érdemes elolvasni a hozzászólásokat az adott étteremről. Ja, és közben azt is megfigyelheted, hogy a falon látsz-e működési engedélyt vagy valamilyen minősítést adó bizonyítványt, mert egy rendes vendéglátóhelyen ezek is mind feltűnő, jól látható helyen találhatóak.


Neked volt már a fentiekhez hasonló rossz tapasztalatod egy-egy étteremben? Írd meg nekünk!

Olvasd el ezt is!
A L'ecso mese étteremkritikusa tényleg létezik! Budapesten is járt!