Vajon létezik a lelki társ?

Europress
Birta Brigi

Romantikusan hangzik, hogy mindenkinek megvan a másik fele, és valójában egy igaz szerelem létezik, de vajon ez tényleg így is van?

Olvasd el ezt is!
7 jel, hogy a pasid örökké szeretni fog
  • Ez az elképzelés még az ókori görögöktől származik, Paltóntól, ő említette először a „másik felem” kifejezést. Ez azt jelenti, hogy két ember akkor lehet igazán teljes és boldog, ha rátalálnak egymásra. Később Ádám és Éva jelent meg ugyanígy, és fölösleges is sorolni tovább az irodalomban egymásnak szánt párosokat. Viszont párkapcsolati szakértők szerint nem tesz jót a viszonynak, ha a két fél ekkora nyomást helyez egymásra. Egyik párkapcsolat sem tökéletes, mindegyikben adódnak konfliktusok, nehezebb időszakok, amik a „lelki társ” ideológiájába nem férnek bele. Ráadásul, akik hiszen a Nagy Ő-ben, kevésbé dolgoznak a párkapcsolaton, hiszen úgy állnak hozzá, hogy úgyis mindegy, „minket egymásnak szánt a sors”. Így nincs fejlődés, nem haladtok előre, nem fejlődik a személyiségetek megfelelő mértékben.

  • Másfelől szingliként is megnehezíti a keresgélést, hiszen sokkal nehezebben engedsz magadhoz közel férfiakat, hiszen mindig azt várod majd, hogy az első pillanatban tudod, hogy ő az Igazi!
Olvasd el ezt is!
Szingliség és genetika: mi az összefüggés?


Természetesen nem azt mondjuk, hogy ne higgy abban, hogy a párod a Nagy Ő, hiszen hihetetlenül nagy erőt ad, és romantikus, de ne bizonytalanítson el, ha adódnak problémák, és veszekedések!