Szingliség és genetika: mi az összefüggés?

Europress
Joy.hu

Gondolkoztál már azon, miért érzed magad jól egyedül, míg a barátnőd nem tudna a pasija nélkül létezni? A tudomány szerint a génjeid tehetnek erről.

Olvasd el ezt is!
A szerelemben tényleg az időzítésen múlik minden?

Egy amerikai kutatás bizonyította, hogy a gén, mely az oxitocin mennyiségét szabályozza, kihathat arra, mennyire vagy társasági ember. Az oxitocin előállítását viszont megállíthatja egy folyamat (a metiláció) melyben több dolog is közrejátszhat: például a stressz és a táplálkozás.

A kutatás során a 121 résztvevőtől nyálmintát vettek, hogy megnézzék a hormon arányát. Az eredményekből pedig arra következtettek a szakértők, hogy minél kevesebb oxitocin található az alanyok szervezetében, annál kevésbé szeretnek társasági életet élni.

Összegezve az eredményeket, a szakértők szerint ez pontosan azt jelenti, hogy vannak emberek, akik ölni tudnának egy párkapcsolatért, míg másoknak inkább az okoz örömöt, ha egyedül lehetnek.

És semmi baj nincs azzal, ha épp te sem keresel párt és jól érzed magad a bőrödben szingliként - hiszen mindez a génjeidben van.

Olvasd el ezt is!
6 szingli lány szokás, amit a pasidért sem kell feladnod