6 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt szakítasz

Europress
Birta Brigi

Hiszen ez egy igazán hatalmas döntés!

Olvasd el ezt is!
Vajon működik a „tartsunk szünetet” módszer?

„Miért akarok vele szakítani?”

Talán teljesen egyértelmű ez a kérdés, de jobb kicsit mélyebben átgondolni. Írj egy listát arról, hogy mik azok az okok, ami miatt szakítasz, és mik azok, amik miatt a pasival maradnál. Nagyon hasznos, főleg akkor, ha a srác veled szeretne maradni. Ha leírva látod az érzéseidet, könnyebben letisztázódik. Minél többször olvasod el, annál jobban megérted!

„Van megoldás arra, ami nem működik közöttünk?”

Ha valami elromlik, nem kell azonnal eldobni. Egyik párkapcsolat sem könnyű, és néha nehéz különbséget tenni a között, hogy érdemes megmenteni vagy inkább el kell engedni. Komoly dilemma! Ha mindketten szeretitek a másikat, és szeretnétek, hogy működjön, kell hogy legyen megoldás a folytatásra. De, ha ez hiányzik, akkor nincs értelme.

„Mi lesz velem a szakítás után?”

Képzeld el, hogyan éled majd az életed, ha megtörténik. Igen, ez az első időszakban egy 0-24-es kínszenvedés lesz, de több időt tölthetsz a barátaiddal, magaddal, letisztulnak a gondolataidat, és minden elrendeződik. Mindenképpen ijesztő lesz, de fel kell készülnöd rá!

„Hogyan csináljam?”

Döntsd el, hol lenne a legjobb? Az otthonotokban, vagy inkább egy parkban? Írd le, amit el akarsz mondani, hogy tutira ne felejtsd el, vagy inkább legyen spontán? A lényeg, hogy emberségesen, tisztelettudóan tedd meg, hiszen ezt az embert szeretted, és ő is téged, a lehető legkorrektebb szakítás jár neki.

„Mit mondjak?”

A lényeg, hogy hallgasd meg a véleményét a kapcsolatotokról, és legyél figyelmes. Döntsd el, hogy mit akarsz, és ahhoz tartsd magad. Ha szeretnél vele kapcsolatban maradni, mondd ezt, ha nem, akkor azt. Ez az a helyzet, amikor igazán őszintének kell lenni, több alkalmad nem lesz rá!

„Mit tanultam ebből a kapcsolatból?”

Egyik szakítás sem azt jelenti, hogy elbuktál volna. Csak, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy megtaláld az Igazit, és vele harmóniában élhess. Egyik ember sem véletlenül kerül az életedbe, mindenkinek az a feladata, hogy megtudd, mire vágysz pontosan, és mit kell tenned a boldogságodért!

Olvasd el ezt is!
3 ellentét, amit sajnos egyik párkapcsolat sem él túl