Vajon működik a „tartsunk szünetet” módszer?

Europress
Birta Brigi

Amikor egy párkapcsolat a káosz közepén csücsül, felmerülhet a szünet ötlete. De vajon beválik?

Olvasd el ezt is!
Párkapcsolat erősítés egyszerűen! 4 lefekvés előtti szokás, ami megmenti a szerelmet

Egy felmérés szerint azoknak a pároknak a többsége, akik szünetet tartanak, már nem jön össze, vagy csak rövid ideig működik a kapcsolatuk. Egész pontosan 10% éli túl a pause gombot, és nekik csak a 33%-uk marad együtt hosszú távon is. Az is egy érdekes kutatási eredmény, hogy minél képzettebb egy nő, annál kisebb eséllyel jön össze újra a pasijával a szünet után.

A sikertelenség oka, hogy sokan azért tartanak szünetet, mert nem merik kimondani, hogy a kapcsolatnak valójában már vége van. Másik ok pedig az szokott lenni, hogy van egy probléma, amit nem neveznek a nevén, és azt hiszik, hogyha szünetet tartanak, és nem beszélnek róla, akkor megoldódik majd magától. De, ahogy általában lenni szokott, ez nem így van!

Olvasd el ezt is!
3 ok, amiért a pasid szünetet akar tartani

Viszont van, amikor kifejezetten ajánlott szünetet tartani!

Ez pedig akkor van, ha az időzítéssel van gond. Hiszen nem csak az a nehéz, hogy megtaláld a lelki társad, hanem az is, hogy jókor. Például, ha akkor ismered meg a szerelmedet, amikor éppen kiutazol egy párhónapos külföldi melóra, és nem tudjátok megoldani a találkozókat, jobb nem a skype előtt görcsölni folyton, hanem akkor folytatni, ha egy időben egy helyen lesztek. Illetve, a másik eset, amikor a két fél nem képes dolgozni saját magán, és egy szünet alatt döbbennek rá, hogy annyira fontos nekik a másik, hogy képesek érte változni.

Bár kevés párkapcsolat folytatódik a szünet után,


amelyek igen, azok sokkal erősebbek lesznek!