Ilyen az élet hipochonderként

Europress
Molnár Viola Anna, VOUS.hu

„Elkezdett göndörödni a hajam, szerintem felborult a hormonháztartásom." A nővérem szerint hipochonder vagyok – szerintem viszont csak alapos. Mivel orvos, elsőre akár el is ismerhetném, hogy neki van igaza, csakhogy aki ezt objektíven el tudná dönteni, az egy pszichológus lenne. Tehát azt javaslom, hagyjuk ezt a kérdést eldöntetlenül, mondjuk úgy: ÁLLÍTÓLAG hipochonder vagyok.

Sosem voltam egy beteges típus, mindig jól szolgált a kedves kis egészségem. A probléma nálam két dologra vezethető vissza: az egyik, hogy a tesóm háziorvos lett. A másik, hogy tizenéves koromban bekötötték hozzánk az internetet – és felfedeztem az online diagnózist nyújtó weboldalak világát. Olyan betegségekről szereztem tudomást, amiknek korábban a létezéséről sem tudtam – és egyre többször merült fel bennem kérdés a saját egészségemet illetően. Ennek a jelenségnek neve is van: cyberchondria.


Vándorcsont, felborult hormonháztartás és egyéb tévedések


Amikor az ember cyberhonder, és nonstop rendelkezésére áll egy háziorvos, akkor az illető önkéntelenül is elkezdi őt zaklatni ezekkel a kérdésekkel. A mi esetünkben a 2015-ös év legemlékezetesebb kérdései az alábbiak voltak – illetve bocsánat, én nem is kérdezek, hanem állítok:

"Van egy púp a lábamon, eddig nem volt ott szerintem. Vándorcsontom van.
Elkezdett göndörödni a hajam, szerintem felborult a hormonháztartásom.
Érzékeny a bal oldalam, valószínűleg meg van nagyobbodva a májam."


Ha kíváncsiak vagytok a történet folytatására, ide kattintva elolvashatjátok!


A VOUS.hu és a JOY.hu stratégiai együttműködést kötött, hogy a két olvasótábor még több izgalmas, érdekes témát olvashasson. Mostantól naponta találkozhattok a VOUS szerzőinek cikkeivel itt nálunk, és mi is vendégszerzősködni fogunk új barátnő-oldalunknál, a VOUS.hu-nál. További jó olvasgatást, VOUS- és JOY-lányok!

Molnár Viola Anna, a VOUS.hu szerzője:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán diplomáztam. Dolgoztam tévéműsorok szerkesztőjeként, szövegíróként, kipróbáltam magam műsorvezetőként és rádiósként, forgattam portré- és werkfilmet is. Hamar kiderült, hogy leginkább azokat a feladatokat élvezem, amelyek során történeteket mesélhetek és elmondhatom, hogy mit gondolok a világról. Internetfüggő vagyok, így óriási lelkesedéssel csatlakoztam a VOUS csapatához, hogy itt folytassam a mesélést.