5 rossz dolog, ami akkor történik a bőröddel, ha nem hidratálod megfelelően

Joy.hu

Talán nem is hinnéd, hogy a krémezés milyen sokat jelent… Ha ugyanis elmarad a nedvességpótlás, az alábbiakkal kell szembenézned.

1. Ráncosabb leszel

Hidratálás nélkül hamarabb kialakulnak és elmélyülnek a ráncaid, hiszen amikor lecsökken a bőröd nedvességtartalma, a felhám – azaz a legfelső réteg – nem tud úgy védekezni a környezeti hatásokkal szemben, ahogy kellene. Sajnos még az UV-sugárzás is mélyebbre hatol.

2. Hámlás jelentkezhet

A hámlás természetes folyamat, hiszen a hámsejtek megújulásakor az elhaltak így távoznak a felszínről. Hidratálás nélkül viszont nem csak az a réteg „jön le”, amelyiknek befejeződött az életciklusa, hanem olyan részek is, amik egyszerűen „szomjan haltak”.

3. Kiújulhat az akné

Fordítottnak tűnhet az összefüggés, de a szárazság valójában súlyosbítja az aknét. Könnyű hidratálókrém használata tehát még nagyon problémás bőr esetén is szükséges. Erre a célra olaj- és illatanyagmentes, nem komedogén – azaz a pórusokat nem eltömítő – készítményt szoktak ajánlani.

4. Nem mutat olyan jól a smink

A tökéletes smink nem az alapozással, hanem a hidratálással kezdődik! Megfelelő nedvességtartalmú bőrön ugyanis sokkal szebben mutat és tartósabb lesz a végeredmény. Egy könnyű és gyorsan beszívódó krém tökéletes az alapozás előtt.

5. Károsodás hosszú távon

A hidratálókrémek azt a célt szolgálják, hogy segítsenek helyreállítani a bőr lipidekből álló védőrétegét, illetve folyadéktartalmát. Ehhez folyamatosan igyekeznek olyan módszereket megalkotni, melyek minél mélyebbre képesek bevinni a tápanyagokat. Ha a pótlás elmarad, akkor a felszínen látható problémák mellett még a rugalmasságért felelős kollagénrostok állaga is romolhat.


Úgyhogy hidratálásra fel, ebben segítenek a szuper Clinique krémek!

A Clinique Moisture Surge Extended hidratáló könnyű zselé jelentősen javítja a bőr természetes nedvességmegtartó képességét, így tartósabbá válik a hidratálás. A bőr kiszáradásának okát és következményeit orvosolja, mélyen a legfelső hámrétegbe szívódva gyorsabb és tartósabb hidratáló hatást fejt ki.

Olvasd el ezt is!
4 szépségfogadalom, amit a bőröd szeretne, ha betartanál