5 jele annak, hogy hajlamos vagy túlagyalni a dolgokat

Joy.hu

Ne hagyd, hogy az állandó rágódás megnehezítse a napjaidat!

A fiatal nők 57%-a hajlamos indokolatlanul sokat töprengeni valamin – mutatták ki a Michigani Egyetem munkatársai Susan Nolen-Hoeksema pszichológus professzor vezetésével. Úgyhogy jó tisztában lenni a jelekkel…

1. Pörög az agyad lefekvéskor

Az álmatlanság sajnos nagyon gyakori azoknál, akik képtelenek elszakadni az aggodalmaiktól. A folyton ismétlődő gondolatok ördögi körben tartják őket, nem sok időt hagyva a pihenésre.

2. Félsz a jövőtől

„Vajon mi fog történni?” – teszed fel magadnak a kérdést. Nemcsak sorsdöntő pillanatokban, hanem akár hétköznapi helyzetekben is. Ilyenkor érdemes felülvizsgálni, tényleg valós-e a veszély.

3. Mindent újraelemzel

Ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy több szemszögből is folyton újraelemezd a saját múltadat, jelenedet és a jövődet. A különböző forgatókönyvek már annyira összekavarodtak a fejedben, hogy lassan nem tudod, igazából mi történik meg.

4. Perfekcionista vagy, és mindent magadra veszel

Ez a kettő már külön-külön sem tekinthető a nyugodt élet titkának, együtt meg aztán pláne. Olyan önbizalomhiányosokra jellemző, akik minden területen tele vannak kétségekkel, így bizonyítani szeretnének.

5. Sok dolgot megbánsz

Újraértékeled a döntéseidet – még akkor is, ha ennek utólag semmi jelentősége. A „mit csinálhattam volna másképp?” örök sláger, ráadásul oda vezet, hogy minden a te hibád az életben.


Nálad hány pont stimmel?

Olvasd el ezt is!
5 jel, hogy sürgősen változtatnod kell az életeden