4 hiba, amit minden anyuka elkövet az első gyereknél

Joy.hu

Persze nem igazi "hibák" ezek, később pedig már jót mosolygunk rajtuk...

1. Pánikolsz minden esés után

Kiakadsz minden alkalommal, amikor drága elsőszülötted beveri a fejét, fenékre huppan vagy megbotlik? Nos, az anyukák általában megtanulják az első baba után, hogy a kicsi minden bizonnyal túléli a 15. ilyen kisebb elesést is és nincs ok az aggodalomra, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.

2. Azon aggódsz, elég jó anya vagy-e

Mivel az első gyerek esetében még nincs semmilyen összehasonlítási alapod (és valószínűleg a veled egyidős barátnőid is épp hasonló problémákkal küzdenek), ezért ez a leggyakoribb gondolat, ami átfut egy nap az agyadon. Más, tapasztaltabb anyákkal persze lépten-nyomon összehasonlítod magad és a sok idegeskedés levét sajnos sokszor vagy a babád, vagy a férjed issza meg... De ne aggódj, ez a tanulási folyamat része, a második gyereknél már könnyebb lesz!

3. Egy másodpercre sem hagyod magára a gyereket

Még akkor se, ha az szemmel láthatóan jól eljátszana magában és épp nem akarja, hogy zavarják, etessék vagy babusgassák. Néha hagyd, hogy egyedül játszhasson (persze fél szemmel mindig figyelni kell) és ne tolj minden percben egy kamerát az arcába, mert az első gyerekes anyukák ezt a hibát is gyakran elkövetik. Nem kell minden mozdulatát dokumentálni és kiposztolni, hidd el (és biztos az ismerőseid is díjazni fogják, ha kevesebb képet osztasz meg naponta a gyerekről a közösségi oldalakon).

4. Az első szülinapján lenullázod a család összes bankszámláját

Persze tényleg óriási ünnepről van szó, de azért ne ess túlzásokba! Ja, és ezzel megkímélheted magad attól a bűntudattól is, ami akkor érkezik, amikor rájössz, hogy a 2. vagy 3. gyerekednek már fele ekkora hűhót sem csaptál az egyéves szülinapján...

Kiegészítenéd még valamivel a listát?

Olvasd el ezt is!
Baba vagy karrier? Ennyi idősen vállaljuk be átlagosan az első gyermeket