5 szuperfinom sós zabkása, ha nem szereted az édeset reggelire

Getty Images
Nedjalkov Beáta

Unod már a gyümölcsös zabkása variációk? Gondoltál már arra, hogy feldobd a jól megszokott ételt új ízekkel? Elárulunk egy szuper trükköt! A zabkása nem csak édesen lehet a kedvenc reggelid!

Első hallásra talán nem fut össze a nyál a szádban a sós ízesítés hallatán, ám a zabkása amilyen sokoldalúan elkészíthető édesen, legalább annyi variációt rejt magába sósan is, csak némi kreativitás és bátorság kell a kísérletezgetéshez. Az édes, gyümölcsös variációkkal ellentétben az így készült zabkásák fogyasztása azonban inkább futás után, vagy edzés előtt legalább 2-3 órával javasolt.

forrás: Getty Images

Az alapanyag minden esetben az enyhén sós vízben főtt zabpehely, majd válogass kedvedre a különböző változatokból:

    • Tojásos zabkása: Készítsd omlettet 1 tojássárgájából és 3 tojásfehérjéből, majd keverd össze a leszűrt, megfőtt zabkásával. Ha roppanósan is szereted, úgy egyszerűen a leforrázott zabpelyhet süsd össze a felvert tojásokkal.

A CIKK IDE KATTINTVA FOLYTATÓDIK!