Egy könnyű nyári gyümölcs segít a rák megelőzésében - és 5 recept, amit imádni fogsz vele!
A szezon egyik legkedveltebb, és nem mellesleg legjobb hűsítő gyümölcse kétségtelenül a görögdinnye.
Minden évben alig várjuk, hogy beköszöntsön a görögdinnye szezon. A nyár egyik kedvenc lédús csemegéje pedig nemcsak finom, hanem egészséges is, ugyanis amellett, hogy szinte alig van benne kalória, víztartalmának köszönhetően még a legforróbb napokon is segíthet abban, hogy elkerülve a kiszáradást, hidratáltan vészeljük át a kánikulát.
A görögdinnye nem mellesleg igazi vitaminbomba, hiszen többek között A-vitamint, B1-, B3- és B6 vitamint és C-vitamint is tartalmaz, illetve magas kalcium-, magnézium- és rosttartalma miatt is érdemes sűrűn fogyasztani. A benne található nagy mennyiségű likopin, a kutatások szerint védi sejtjeinket a káros szabad gyököktől, ezzel pedig fontos szerepet tölt be daganatos betegségek megelőzésében. Továbbá serkenti a vese és máj működését, normalizálja a magas vérnyomást és béta-karotin tartalma miatt a szemünket is védi. Kell ennél több? Aligha! Ez a csoda gyümölcs ráadásul nagyon sokféleképpen fogyasztható.
Kattints tovább és mutatunk is 5 szuper nyári görögdinnyés receptet, amit kár lenne kihagyni!
5 szuper nyári recept, amit a görögdinnyével elkövethetsz
És ezt láttad már?
10 könnyű nyári recept, amit imádnak az egészségtudatos csajok
Az InStyle magazin írása.