Egy könnyű nyári gyümölcs segít a rák megelőzésében - és 5 recept, amit imádni fogsz vele!

Any Lane/Pexels
InStyle

A szezon egyik legkedveltebb, és nem mellesleg legjobb hűsítő gyümölcse kétségtelenül a görögdinnye.

Minden évben alig várjuk, hogy beköszöntsön a görögdinnye szezon. A nyár egyik kedvenc lédús csemegéje pedig nemcsak finom, hanem egészséges is, ugyanis amellett, hogy szinte alig van benne kalória, víztartalmának köszönhetően még a legforróbb napokon is segíthet abban, hogy elkerülve a kiszáradást, hidratáltan vészeljük át a kánikulát.

A görögdinnye nem mellesleg igazi vitaminbomba, hiszen többek között A-vitamint, B1-, B3- és B6 vitamint és C-vitamint is tartalmaz, illetve magas kalcium-, magnézium- és rosttartalma miatt is érdemes sűrűn fogyasztani. A benne található nagy mennyiségű likopin, a kutatások szerint védi sejtjeinket a káros szabad gyököktől, ezzel pedig fontos szerepet tölt be daganatos betegségek megelőzésében. Továbbá serkenti a vese és máj működését, normalizálja a magas vérnyomást és béta-karotin tartalma miatt a szemünket is védi. Kell ennél több? Aligha! Ez a csoda gyümölcs ráadásul nagyon sokféleképpen fogyasztható.

Kattints tovább és mutatunk is 5 szuper nyári görögdinnyés receptet, amit kár lenne kihagyni!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 szuper nyári recept, amit a görögdinnyével elkövethetsz

És ezt láttad már?

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 könnyű nyári recept, amit imádnak az egészségtudatos csajok

Az InStyle magazin írása.