A shoppingolók 6 típusa – te melyik vagy?

Joy.hu

Az egyik biztosan illik rád, nézd csak!

1. A Kalandvásárló

Izgalmas kalandnak tartod a vásárlást, ami új ingerekkel kényezteti az érzékszerveidet. Magával ragad a látvány, a zaj és az illatok. A boltokat egyfajta játszótérnek tekinted, amelyek kiapadhatatlan csodákkal szolgálnak neked.

2. A Közösségi vásárló

A shopping számodra egy lehetőség arra, hogy ápold a kapcsolatot embertársaiddal. Legyen szó családtagokról, barátokról vagy kollégákról, egy kis közös vásárlás mindent megold.

3. A Jutalomvásárló

Olyan neked az egész, mint egy terápia. Oldja a stresszt, instant kényeztetést biztosít, és segít összeszedni magad. Így ereszted ki a gőzt. A boltokba menekülsz a mindennapok viszontagságai elől – tisztán érzelmi alapon.

4. Az Ötletvásárló

Egyszer csak eszedbe jut, hogy egy adott dolog nélkül nem élhetsz tovább. Könnyen beleszerelmesedsz a reklámokba és a legújabb trendekbe. A bolt számodra egy laboratórium, ahol hirtelen ötletektől vezérelve kísérletezgetsz.

5. A Szerepvásárló

Másoknak imádsz vásárolni, ez okoz neked örömet lelki szinten. Legszívesebben mindenkit elhalmoznál ajándékokkal, amikért cserébe az örök gondoskodó szerepét öltheted magadra, illetve őket is megerősítheted a saját pozíciójukban.

6. Az Értékvásárló

Az ár számodra a legfontosabb. Hajlamos vagy a szélsőségekre, tehát vagy a legolcsóbb darabokra vadászni, vagy éppen a legdrágábbakra. Önbizalmad igencsak függ attól, hogy mikor csaptál le legutóbb valami ütős zsákmányra.


Na, te melyiknél ismertél magadra?

Olvasd el ezt is!
Vigyázat! Így ver át a próbafülke

Keresd a májusi JOY-t az újságárusoknál, benne 270 kuponnal a május 12-14-i JOY Napokra!