Vigyázat! Így ver át a próbafülke

Joy.hu

Te is jártál már úgy, hogy megvettél egy gyönyörű ruhát, ami tökéletesen állt, aztán otthon már nem is néztél benne ki annyira jól? Megmutatjuk, mi az ok.

A boltok számtalan trükköt vetnek be, hogy rávegyenek a vásárlásra. A legfontosabb közülük talán a próbafülkében alkalmazott cselek, amik hatására sokkal jobban nézhetsz ki ott, mint miután hazaértél.

Az első ilyen átverés a világítás. Itthon is megfigyeltük, hogy a legtöbb próbafülkében felülről világítanak meg, de általában a tükör mellett is találni izzókat - néhol épp olyat, mint a hollywoodi hírességek fésülködőasztalánál lévők -, így minden ruhában jobban nézel ki, mint a valóságban. És persze a bőröd is szebbnek, simábbnak tűnik, szinte alig látszanak a bőrhibáid.

A fürdőruhákat árusító üzletekben általában melegebb fénnyel világítják meg a próbafülkéket, hogy egyenletesebbnek tűnjön a bőrszíned.

A másik trükk a tükör elhelyezése. Utunk során mi is megfigyeltük, hogy több üzletben is kissé meg van döntve a tükör (az alja előrébb van), így magasabbnak és vékonyabbnak tűnsz - pont mintha modell lennél egy kifutón.

Modellünk 10 üzletben csinált szelfit a próbafülkében, hogy bebizonyítsa, bizony van alapja a fenti állításoknak. Nézzük is az eredményt:

1. H&M

Előtte
Utána

2. Reserved

Előtte
Utána

3. Tally Weijl

Előtte
Utána

4. Pimkie

Előtte
Utána

5. Bershka

Előtte
Utána

6. Pull&Bear

Előtte
Utána

7. Stradivarius

Előtte
Utána

8. Zara

Előtte
Utána

9. Mango

Előtte
Utána

10. New Yorker

Előtte
Utána

Persze nem szeretnénk lebeszélni a vásárlásról, csak érdemes odafigyelned egy kicsit jobban, hogy elkerüld a buktatókat, és olyan ruhákat szerezz be, amikben otthon sem fogsz csalódni! :)

Neked mi a tapasztalatod a próbafülkékkel?