Álomfejtés: összegyűjtöttük a leggyakoribb álmok jelentését (1. rész)

Joy.hu

Új cikksorozatunkban sorra vesszük azokat az álmokat, amikről eddig azt hitted, hogy csak nálad ismétlődnek, de valójában nagyon gyakoriak!

1. Zuhanás, esés

A tudatalattid így villantja fel a piros lámpát, hogy valami nem oké. Jellemzően akkor találkozhatsz vele, ha valamilyen nagyobb léptékű problémával állsz szemben egy vagy több életterületen – legyen az munka, párkapcsolat vagy bármi. Ha nem jut eszedbe nagyobb gond, sajnos olyasmi emészt ennyire, amiről még nem is tudod, hogy lényeges.

2. Kihulló fog(ak)

Na, emiatt aztán parázs vita zajlik az álomfejtők között! A legtöbben viszont azt mondják, hogy a fog az erő és a magabiztosság jelképe, így az álom olyan múltbéli eseményre reflektál, ami miatt csökkent az önbizalmad. Olyan vélemény is van azonban, amely szerint ez egy rossz ómen, és valamilyen emberi kapcsolat tönkremenetelét jelzi előre. Nők számára ugyanakkor egy kívánság beteljesülését is mutathatja.

3. Meztelenül az iskolában vagy a munkahelyen

Viszonylag nagy az egyetértés abban, hogy ez az álom szorongást és sebezhetőséget mutat. Rendkívül gyakori azoknál, akik új környezetbe kerültek az említett területeken, például elkezdték az egyetemet vagy előléptették őket – mégpedig úgy, hogy hirtelen sok ember színe elé kerültek.

4. Vizsgaszituáció

A legstresszesebb álmok egyike valószínűleg arra emlékeztet, hogy maradj éber. Ha már dolgozol, akkor tudd, hogy ez az álom párhuzamot von az iskola és a munkahely között abban a tekintetben, hogy extra nyomás nehezedik rád, amit oldani kellene.


Hamarosan jövünk a folytatással!