Házi hajpakolások a fényes tincsekért

Birta Brigi

Rázd fel a meggyötört tincseidet néhány otthon, nagyon egyszerűen elkészíthető házi hajpakolással!

Almaecet

Egy szórófejes flakonba tölts egy bögre vizet és két evőkanál almacetet, és hajmosás, kondicionálás után spricceld a tincseidre. Várj 5 percet, majd öblítsd ki. Hihetetlenül fényessé és puhává teszi a tincseket anélkül, zsírosítana. A titka abban rejlik, ha a hajfelszínen lévő kutikulákat regenerálja.

Avokádó

Keverj össze egy összetört avokádót egy evőkanál olíva olajjal, és masszírozd a száraz hajvégeidbe. Hagyd fent 20 percig, utána jöhet a mosás-balzsamozás! Mivel tele van A-, B-, D-, E-vitaminnal, hihetetlenül táplálja a hajszálakat, és gyorsan fényessé teszi azokat!

Olvasd el ezt is!
7 érv, hogy több avokádót egyél

Banán

A banán remek megoldást jelent az eltöredezett hajvégek ápolására. A benne lévő kálium ugyanis ruganyossá teszi a szálakat, ráadásul erősíti és selymessé varázsolja őket. Pürésíts össze 3 érett banánt, és kend fel a hajadra 15 percre a masszát. Aztán jöhet a hajmosás-balzsamozás!

Tojás

1-2 tojás sárgáját kend a hajvégeidre, ha igazán puha és élettel teli tincsekre vágysz! Szinte újjáépíti a haj szerkezetét kollagén- és proteintartalmának köszönhetően. Mindenképpen próbáld ki!

Beveted valamelyiket?

Olvasd el ezt is!
3 érv, hogy a fogyókúrád alatt egyél sok tojást!