7 érv, hogy több avokádót egyél

Europress
Joy.hu

Még a fogyásban is segít!

1. Tele van antioxidánsokkal.

Rengeteg katekin és fenol található benne, ami védi a szervezetedet az öregedés és a stressz káros hatásai ellen.

2. Jót tesz a bőrödnek.

Egy mexikói kutatás szerint a benne lévő zsírsavak segítik megőrizni a hámszövet rugalmasságát.

3. Felturbózza az agyadat.

Dél-afrikai tudósok kimutatták, hogy az avokádóban lévő egyszeresen telítetlen zsírsavak szárnyakat adnak a memóriának.

4. Segít a fogyásban.

Ahhoz képest, hogy mennyire laktató, elég kevés kalória van benne – ráadásul javarészt az is pont a már említett egyszeresen telítetlen zsírsavakból származik.

5. Csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát.

A szívbetegséggel, a túlsúllyal, a cukorbetegséggel, és az agyvérzéssel összefüggésbe hozható tünetegyüttes kialakulásának veszélye csekélyebb azoknál, akik rendszeresen esznek avokádót.

6. Csillapítja az ízületi fájdalmakat.

Mérsékeli a merevséget és a súrlódást, mert hozzájárul az ízületi folyadék termelődéséhez – állapították meg a Kaliforniai Egyetem munkatársai.

7. Javítja a látást.

Az avokádóban rejlő lutein és zeaxantin – két olyan vegyület, ami a karotinoidok közé tartozik – csökkenti a korral járó szemromlás, illetve a hályogos megbetegedések kockázatát.


Ugye, te is szoktál belőle enni?