7 érv, hogy több avokádót egyél
Még a fogyásban is segít!
1. Tele van antioxidánsokkal.
Rengeteg katekin és fenol található benne, ami védi a szervezetedet az öregedés és a stressz káros hatásai ellen.
2. Jót tesz a bőrödnek.
Egy mexikói kutatás szerint a benne lévő zsírsavak segítik megőrizni a hámszövet rugalmasságát.
3. Felturbózza az agyadat.
Dél-afrikai tudósok kimutatták, hogy az avokádóban lévő egyszeresen telítetlen zsírsavak szárnyakat adnak a memóriának.
4. Segít a fogyásban.
Ahhoz képest, hogy mennyire laktató, elég kevés kalória van benne – ráadásul javarészt az is pont a már említett egyszeresen telítetlen zsírsavakból származik.
5. Csökkenti a metabolikus szindróma kockázatát.
A szívbetegséggel, a túlsúllyal, a cukorbetegséggel, és az agyvérzéssel összefüggésbe hozható tünetegyüttes kialakulásának veszélye csekélyebb azoknál, akik rendszeresen esznek avokádót.
6. Csillapítja az ízületi fájdalmakat.
Mérsékeli a merevséget és a súrlódást, mert hozzájárul az ízületi folyadék termelődéséhez – állapították meg a Kaliforniai Egyetem munkatársai.
7. Javítja a látást.
Az avokádóban rejlő lutein és zeaxantin – két olyan vegyület, ami a karotinoidok közé tartozik – csökkenti a korral járó szemromlás, illetve a hályogos megbetegedések kockázatát.
Ugye, te is szoktál belőle enni?