Te sem tudsz bocsánatot kérni?

Birta Brigi

Egy apró szócska, mégis sokaknak nehéz kimondani. Ha te is közéjük tartozol, fogadd meg az alábbi tanácsokat, mert ha jól vagy képes bocsánatot kérni, az a párkapcsolatod javára válik!

Tudd, hogy miért kérsz bocsánatot!

Először is azt kell alaposan átgondolnod, hogy mit tettél vagy mondtál, ami miatt elnézést kell kérned. Miért érzed azt, hogy hibáztál, és muszáj ezt elmondanod (ha valami olyan, amiről esetleg nem is tudott a párod) neki? Csak ekkor lesz igazán őszinte a bocsánatkérés!

Csak óvatosan!

Egy normális bocsánatkérést elég egyszer elmondani. Ha őszintén, belülről jön, akkor látszik, hogy tényleg megbántad a tettedet. De, ha a párod ezután sem nyugszik, akkor az már az ő sara. Ha nem változik semmi a bocsánatkérésed után, várj egy kicsit, mondjuk menj el sétálni, és ha hazaértél, kezdeményezz egy beszélgetést, hogy megoldást találjatok a problémára!

Olvasd el ezt is!
3 dolog, amit megtanulsz, ha megcsaltak

Bocsáss meg magadnak is!

Mindenki csinál hülyeségeket és követ el hibákat. Nagyobbakat, kisebbeket, az a fontos, hogy tanulj belőle, és tényleg megbánd. Nem csak a partneredtől, hanem magadtól is elnézést kell kérned. Ha ezek után nem tudtok zöld ágra vergődni, az már tényleg nem a te bajod, és hidd el, te mindent megtettél!

Olvasd el ezt is!
6 jel, hogy depresszióssá tesz a párkapcsolatod