5 titok, hogy huszonévesen meggazdagodj

Joy.hu

Ha készen állsz rá, neked is menni fog!

1. Hagyd a halogatást!

A legtöbb embernek ott csúszik el az egész élete, hogy egyszerűen a végtelenségig halogatja a sorsdöntő teendőket. Márpedig az apróságok is ebbe a kategóriába tartozhatnak, hiszen alapvetően meghatározza a hangulatodat és a hozzáállásodat, hogy éppen hány elintézetlen teendő ömlik a nyakadba. Miért is jutnál előre, ha még az első lépést sem tetted meg?

2. Tudd, hogy nincs „csodatrükk”!

Hiába vársz kész – és lehetőleg minél könnyebb – receptet a boldogulásra, ilyet senkitől sem kaphatsz. Azaz van, aki jó pénzért árul hasonlókat, ám elég ritka, hogy valaki kitaposott ösvényen járva készüljön fel a nagy kiugrásra. Odafigyelés, kitartás és munka: ez a bőség forrása.

Olvasd el ezt is!
7 dolog, ami ingyen van, mégis jót tesz a lelkednek

3. Fektess be magadba!

Valószínűleg a tudásodból és a kreativitásodból szeretnél pénzt csinálni. Minél inkább sikerül tökélyre fejleszteni őket, annál jobbak az esélyeid. Ne sajnáld a pénzt a fejlődésre, mert nincs az a tanulási lehetőség, ami értelmetlen!

4. Figyeld a pénzügyeidet!

Akkor lehetsz a pénzed ura, ha tisztában vagy a forgalmával. Rögzítsd egy darabig, hogy mennyi folyik be, s mennyit költesz, hogy nagy vonalakban már reflexből is átlásd az összefüggéseket.

5. Óvatosan a hitellel!

Az elsőszámú alapszabály, hogy csak akkor menj bele kölcsönbe, ha nagyon muszáj. Például ingatlanvásárlásnál. (A mostaninál tíz centivel nagyobb kijelzőjű tévé miatt már nem biztos, hogy érdemes…) És ha már van tartozásod, akkor mindenképpen az legyen az első, hogy akár gyorsított ütemben törleszted!


Te mennyire vagy közel ahhoz, hogy meggazdagodj?