Ez történik a testeddel, ha felhagysz a lepedőgyűréssel

Europress
Joy.hu

Lássuk a tényeket és a tévhiteket!

1. Nem leszel „szűkebb”

A hüvely izmos falú szerv, ami valóban képes alkalmazkodni a körülményekhez. „Körülmény” alatt azonban szexuális aktust vagy szülést kell érteni – ezek hiányát semmiképp. Fizikai képtelenség, hogy magától „összehúzódjon”.

2. Gyengül az immunrendszered

A szex kiválóan edzi a szervezeted védekezőképességét, hiszen meglehetősen közel kerülsz általa egy másik emberhez. Ennek híján viszont fogékonyabbá válhatsz a betegségekre.

3. Alábbhagy a libidód

„Evés közben jön meg az étvágy” – tartja a mondás. Csakhogy a szexnél ez úgy működik, hogy ha egyáltalán nem eszel, akkor egy idő után nem leszel éhes sem…

Olvasd el ezt is!
Odalent simogatós meditáció az új trend

4. Stresszesebb leszel

Persze, kivéve akkor, ha pont a szexuális életed körül támadt bonyodalmak jelentenek állandó stresszt a számodra. Máskülönben mérhetővé válik, hogy a tested érzékenyebben reagál a feszültségre – például hamarabb szökik fel a vérnyomásod, ha cölibátusban vagy éppen.

5. Csökken a lenti fertőzések veszélye

A nemi úton terjedő betegségektől nyilván megóvhatod magad – de még a húgyúti fertőzések kockázata is csökken, ha úgy határozol, hogy néhány körből kimaradsz.

6. Nehezebben tanulsz

A szex serkenti az új idegsejtek képződését az agy hippokampusz régiójában. Ha tehát bombasztikus memóriára és gyors felfogóképességre vágysz, érdemes néha akcióba lépned.


Meglepődtél valamelyiken?

Olvasd el ezt is!
A tetoválás jót tesz az egészségnek?