A diétázók kedvenc kajatrendjei 2016-ban

Europress
Birta Brigi

Szakértők minden évben készítenek egy összeállítást arról, hogy mik lesznek az év legmenőbb egészséges étel trendjei. Nézzük, mit jósolnak 2016-ra!

A hínár lesz az új szuperkaja

Bár nem tűnik elsőre túl gusztusosnak, gasztroszakértők újabban csak erről beszélnek: hogy milyen jó hatással van a bőrre, mennyire sok tápanyagot tartalmaz. Igazi koncentrált ásványianyag forrás, alacsony a kalóriatartalma, így diétázóknak is ideális. Biztosan kell egy kis idő, mire kis hazánkba is berobban, de az tuti, hogy számolnunk kell vele!

A matcha teljesen elterjed

Matchát (koncentrált zöld tea por) már most is lehet inni néhány kávézóban az országban, de jövőre biztosan még több helyen elterjed. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, csodás hatással van a bőrre, alakodra, egészségedre és hangulatodra is. Lehet belőle teát, lattét készíteni, de smoothie-kba is szórhatod vagy sütit ízesíthetsz vele.

Ismerd meg az adaptogéneket!

A szuperkaja szó már kissé elcsépelt, de most jönnek a szupergyógynövények. Mivel manapság a stressz az egyik legrosszabb dolog, ami hatással van az egészségünkre, nagy szükség van természetes hatóanyagokra, amik harcolnak vele. Nos, ilyenek az adaptogén növények, mint a maca vagy a moringa!

Hódítanak a házi készítésű magtejek

Az utóbbi években minden eddiginél többen kattantak rá a növényi tejekre, de azóta a szója már veszített a népszerűségéből. Ellenben a mandula, a mogyoró és a kesutej is kezd egyre népszerűbbé válni, ráadásul már sokan otthon készítik el, hiszen akkor tudják, hogy pontosan mit tartalmaz, és még olcsóbb is!

Olvasd el ezt is!
Csináld magad: Mandulatej házilag