3 étel, amivel felveheted a harcot az influenza ellen

Europress
Birta Brigi

Hamarosan jön az influenza szezon, így érdemes már most elkezdened felkészíteni az immunrendszeredet a harcra! Ezeket az ételeket edd rendszeresen az őszi-téli időszakban:

1) Az alma helyett az ananász tartja távol a dokit? Egy új kutatás szerint igen! A felmérésben résztvevő alanyok naponta fél bögre ananászt ettek 2 hónapon keresztül, és bizonyítottan erősödött az immunrendszerük. A benne lévő hatóanyagok a fehérvérsejteket erősítik, amik az első akadályt jelentik a kórokozók ellen.



2) A lazacban lévő omega-3 zsírsav, protein, E-vitamin és kalcium jelentősen növeli a szervezeted védekezőképességét, ráadásul tápanyagszakértők „természetes advilnak” is hívják. Az influenza szezonban egyél hetente kétszer lazacot!



3) A zöld leveles zöldségek, mint a spenót vagy a rukkola cinkkel és A-vitaminnal harcolnak a megfázás ellen. Várandósság alatt kifejezetten ajánlott a fogyasztásuk, hiszen az embrió immunrendszerének kialakulásában is hatékonyan segítenek.



Egészséges telet kívánunk!