Ezt eszik azok a nemzetek, ahol sokan élik meg a 100. életévüket

Josue Michel on Unsplash
JOY

Van pár olyan hely a Földön, ahol sokkal magasabb az átlagéletkor, mint máshol, a legtovább élő emberek például Szardínián, a görög Ikarián, a Costa Rica-i Nicoyán és a kaliforniai Loma Lindán élnek. Nézd meg, mit esznek!

Szardínia: Egyél kalciumban és proteinben gazdag ételeket
Az itt élő emberek rendszeresen fogyasztanak kecsketejet, és ebből készült további tejtermékeket, ami azt jelenti, hogy az étrendjük nagyon gazdag fehérjében, és természetesen kalciumban is. Ha nem szereted a kecsketejet, helyettesítsd sovány sajtokkal, magvakkal és hüvelyekkel.



Ikaria: Kövesd a mediterrán étrendet
A görög szigeten az emberek többsége a halban, szőlőben, hüvelyesekben, zöldségekben gazdag mediterrán étrendet követi. Jó hatással van a szívre, erősíti a testet!



Nicoya: Kukorica és bab minden mennyiségben
Mivel itt nagyon elterjedtek a babfélék és kukorica, az emberek többsége rendszeresen fogyasztja őket. Magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, ráadásul kiváló proteinforrások!



Loma Linda: Egyél úgy, mint egy vegán, de azért fogyassz néha halat is
Nem dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, ezzel szemben az étrendjük sok-sok zabból, teljes kiőrlésű gabonákból, magvakból, gyümölcsökből és zöldségekből áll. Növényi tejeket fogyasztanak, és ritkán esznek sovány húsokat és halat.

Olvasd el ezt is!
A hosszú élet titka: a japánok 6 trükkje, amit mindenkinek ismernie kell

Ezt is próbáld ki!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Kipróbálva: 4 dolog, amit a hosszú életű emberek esténként csinálnak