Ezért leszel éhes rögtön a reggeli után

Europress
Birta Brigi

Ismerős ez a helyzet? Felkelsz, megreggelizel, elindulsz dolgozni, délelőtt 10-kor pedig már korog a gyomrod. Bekapsz valamit, de így ebédidőre még nem leszel éhes, és felborul az egész napod. Mi lehet az oka, és hogyan előzheted meg?

4 ok, ami miatt éhes lehetsz:

1) Kevés kalóriát fogyasztasz: A reggelidnek nagyjából 300-400 kcal-nak kell lenni, ha fogyni akarsz akkor pedig 300-350-nek. Ez a tökéletes napindító, ha jóval kevesebbet eszel, hamar éhes leszel!



2) A 4 legfontosabb tápanyagból kihagysz egyet: Minden étkezésnek tartalmaznia kell proteint, ami eltelít, szénhidrátot, ami energiát ad, rostot, amitől szintén jóllaksz, és természetesen zsírt is. Sőt, a legjobb, ha kb. 15 gramm proteint, 45-50 gramm szénhidrátot, és 10 gramm zsírt. Ha jó minőségű szénhidrátot választasz, az bőven tele van rosttal is!



3) Ezeket eszed: A cukros gabonapehely, krémsajtos bagel és csokis muffin mind nagyon népszerű reggelik, de gyorsan felviszik a vércukorszintedet, majd az hamar leesik, ettől pedig farkaséhes leszel. Túl sok bennük a cukor, és kevés a tápanyag!



4) Félreértelmezed az éhséget: Az is előfordulhat, hogy nem éhes vagy, csak nagy az étvágyad. Ennek oka lehet, hogy keveset aludtál, PMS-ed van, kiszáradt a szervezeted vagy stresszelsz! Szóval gondold át kétszer, valóban éhes vagy-e!



Íme három szuper reggeli verzió:
- Rántotta 2 tojásból, egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal és egy marék gyümölccsel
- Répasmoothie fehérjeporral és egy evőkanál zabkorpával
- Zabpehely szójatejben főve, proteinporral, mogyoróvajjal elkeverve. Megszórhatod magokkal és gyümölccsel is.